Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Afsluitprobleem Windows 98 i.c.m. USB stick

None
13 antwoorden
 • Ik kreeg van iemand de vraag waarom zijn PC met Windows 98 niet afsloot wanneer één van zijn USB sticks nog in de PC steekt.

  De persoon heeft 2 USB sticks. Eén oudere van 32MB en vermoedelijk USB1.1 en één nieuw exemplaar van > 128MB en USB2. Als hij de nieuwe stick in zijn PC laat zitten sluit de PC niet af maar blijft hij hangen bij het scherm dat de PC aan het afsluiten is. Bij de oude stick treedt dit probleem niet op. Zijn laptop (welliswaar met XP) heeft geen problemen met afsluiten met aanwezigheid van een van de sticks.

  Iemand een idee waar dit aan zou kunnen liggen?
 • Probeer eens de USB 2.0 drivers te installeren.
 • Ik vermoed dat de PC USB1.1 aansluitingen heeft en geen USB2. (Vergeten in de start post te vermelden..)
 • Is veilig verwijderen misschien een optie (weet niet of het in 98 zit en met usb1.1 ook zo is), maar dat je de usbsstick wel gewoon laat zitten. Volgens mij herkent hij hem dan gewoon weer als je opstart. Het is trouwens niet aan te raden om usbsticks altijd in de usb poorten te laten zitten. Door het opstarten en afsluiten van de pc terwijl m'n usbsstick in z'n dock zat is hij ook gesneuveld, ik kreeg gelukkig een nieuwe door de garantie.
 • Ik snap ook niet helemaal waarom hij z'n stick wil laten zitten. Volgens mij bestaat veilige modus in Windows 98 nog niet…

  //Edit: veilig verwijderen i.p.v. veilige modus
 • veilige modus bestaat wel in W98, maar ik bedoel veilig verwijderen, dat icoontje in je systemtray om een usb apparaten veilig te verwijderen zonder beschadiging van gegevens of hardware. Doordat er niet meer naar geschreven kan worden door het systeem.
 • Probeer anders de stick eens op je eigen computer, is dat een idee?
 • [quote:2973995ae8="kid jansen"]veilige modus bestaat wel in W98, maar ik bedoel veilig verwijderen, dat icoontje in je systemtray om een usb apparaten veilig te verwijderen zonder beschadiging van gegevens of hardware. Doordat er niet meer naar geschreven kan worden door het systeem.[/quote:2973995ae8]Inderdaad, ik bedoelde ook veilig verwijderen.
 • [quote:93c8df203a="roy_startpag"]Probeer anders de stick eens op je eigen computer, is dat een idee?[/quote:93c8df203a]Ja, maar dat is al gebeurd. In mijn startpost zeg ik dat het op zijn laptop geen problemen geeft. Maar die heeft XP. (Om thuis Windows 98 te installeren, enkel en alleen om te kijken of ie dan wel afsluit gaat me wat te ver ;))
 • usb1 of usb2 maakt geen verschil, alleen in overdrachtsnelheid, in win98.
  mijn eerste daad zou zijn: software van deze stick even weghalen, stick uitnemen, nieuwste driver ophalen bij de fabrikant, pc uit en weer aan, (nieuwe) driver installeren, en pas de stick insteken als de software is geïnstalleerd!
 • Misschien geen slecht idee, je zou ook nog nieuwe usb drivers kunnen installeren.
 • Alle programma's uitzetten met msconfig kun je ook nog proberen.
 • [quote:407aa0c02d="roy_startpag"]Alle programma's uitzetten met msconfig kun je ook nog proberen.[/quote:407aa0c02d]Dat lijkt me geen oplossing daar een andere USB stick geen problemen geeft.

  Ik vraag 'm of hij de software die bij de stick hoort opnieuw wil installeren…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.