Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

XP installatie overzetten van hdd naar andere hdd

jayday
10 antwoorden
 • Hallo,

  Ik zag na het lezen van dit topic http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?t=138967 dat het ook mogelijk is om je installatie gewoon over te zetten van je ene HDD naar een andere HDD. Nou wou ik dit ook gaan proberen, de situatie is als volgt:

  HDD maxtor 120gb
  c: installatie xp
  d: losse gegevens

  nieuwe HDD maxtor 250gb

  nu lees ik in dat topic ook dat de auteur niet bekend is met wat er gebeurt met de over gebleven ruimte, iemand een idee of dit gewoon goed gaat en ik na het overzetten gewoon nog ruimte vrij heb? Verder lees ik dat je gewoon het tooltje maxblast van maxtor hiervoor kan gebruiken, is dit inderdaad runnen en alles spreekt voorzich?

  Alvast bedankt :)
 • True Image is de tool voor jou

  Dit programma is van Acronis. We zouden kunnen argumenteren dat het een risico is om een programma op de markt te brengen dat schijfbeeldkopieën maakt. Tenslotte wordt deze markt gedomineerd door Symantec's Norton Ghost en Drive Image 2002 van PowerQuest, allebei erg goede programma's. Arconis liet zich echter daardoor niet stoppen en kwam op de markt met hun eigen oplossing, True Image, en dat wordt dus nu verkocht door Easy Computing. Het grote verschil tussen het programma van Acronis en de concurrentie is dat het niet nodig is om naar DOS-modus over te schakelen om het image te maken: True Image kan het vanaf een werkend Windows systeem zonder dat al dan niet tijdelijk te moeten uitschakelen. In dat licht is het wel eigenaardig dat True Image geen scheduler aan boord heeft en ook geen opdrachtregelbevelen waarmee het zelf te automatiseren zou zijn met het ingebouwde takenbeheer van Windows. True Image presenteert altijd met een wizard waarmee je kunt aangeven welke harde-schijfvolumes in een beeldbestand opgeslagen moeten worden en waar. Dat 'waar' kan overigens ook een dvd-opslagmedium zijn en ook dat wordt niet ondersteund door de twee concurrenten. RAID-systemen worden echter niet ondersteund en het ontplooien van identieke Windows XP systemen in een netwerk kan ook niet

  http://www.tradebit.com/filedetail.php/44504
 • Ja dat kan idd ook ja, image maken met dat programma en dan op die andere schijf zetten.
  Maar hoe komt het dan te zitten met driveletters? en nadat ik die image op de nieuwe schijf heb gezet dan moet ik zeker wel bij het rebooten die andere partitie formateren :)
 • Hehe das ook wat, image gemaakt, zie ik ook dat je een hdd kan klonen naar een andere hdd dus gewoon alle partities overzetten. Ik neem aan dat je dit eigenlijk bedoelde pceetje?
 • Jawel Klonen, heb het onlangs gedaan, en dat liep als een zonnetje hoor.
  Je moet dan je HD loskoppelen en omwisselen van slave naar primair, maar de software komt je daar in tegemoet met heldere uitleg.
 • Ja idd zoiets heb ik gemerkt. Ik zit hier met 2 sata schijven dus een primary en secundairy heb ik niet. Echter was het wel zo dat de nieuwe schijf gezien werd als een soort primary denk ik aangezien deze op sata kanaal 3 stond en me oude op 4. Ook bij het booten (voor het klonen) werd de nieuwe schijf gezien als schijf om van te booten.
  Maar goed ik heb dus iid dat klonen uitgevoerd en nadat het omzetten voltooid was en er opnieuw werd opgestart kreeg ik van windows de keuze welk besturingssysteem er geladen moest worden (er stond er maar 1). Daarna kwam het programma met de melding dat er een script error was en sloot de pc af…
  Toen ik daarna de oude schijf ff los had gekoppeld en toen probeerde opstarten (van de nieuwe schijf dus) kwam ik niet verder na het windows laad balkje…
  Afijn toen las ik jou post en heb toen even de hdd's omgewisseld van sata kanaal. (dus oude werd kanaal 4 en nieuwe kanaal 3). Nu lukt het opstarten wel van de nieuwe partitie :)

  Goed lang verhaal dus maar het ziet er naar uit dat het toch gelukt is op deze manier.
 • Hm iets te vroeg gejuiched dus. Als ik de oude schijf los koppel en dan van de nieuwe schijf boot dan kom ik dus niet in windows. Als ik daarna de oude weer aankoppel en bij het booten kies om van de nieuwe schijf te booten dan lukt het wel. Echter boot hij volgens mij dan alsnog van de oude af. Ook als ik kijk bij de driveletters in windows dan staat bij de oude schijf nog C: en D: terwijl dit de drive letters van de nieuwe schijf hadden moeten zijn.
 • Hoe staat het met je boot.ini bestanden? Staat daar soms iets verkeerd?
 • Ik heb geen idee maar ik denk dat dit wel goed stond aangezien windows gewoon geladen werd maar vlak voordat je er was hij stopte. In ieder geval maakt het nu niet meer uit aangezien het nu gelukt is met maxblast :)
 • Ik vermoed dat verwisselen van de opstartdisk Windows zal opbreken: hij gaat dan zeuren over ontbrekende / gewijzigde HAL=Hardware Application Layer en vindt dus dat er een nieuwe hardware configuratie is die je het recht ontneemt om deze windows te gebruiken (hoe weet ik dit….?).
  Dus alleen een verse installatie met opnieuw bellen (want automatisch registreren zal dan ook niet lukken!) naar Microsoft je kan helpen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.