Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Partities worden niet herkend

Anoniem
None
14 antwoorden
 • Vandaag wilde ik een nieuwe harde schijf in gebruik nemen, alle gegevens overgezet naar deze schijf in verschillende partities (4 in totaal) en ook 1 partitie waarop ik xp weer wilde installeren.

  Vervolgens wilde ik xp installeren, echter bleek dat de setup de partities die ik had aangemaakt niet herkent. Er was alleen 130 gieg aan ongepartioneerde ruimte (schijf van 160 gieg) beschikbaar volgens setup. Hoe kan ik ervoor zorgen dat deze partities weer 'zichtbaar' zijn?

  De gegevens staan alleen nog op deze schijf, de andere had ik al geformatteerd met mn stomme harses. Ik loop em echt dik te stressen, ook al staan de gegevens natuurlijk nog gewoon op de nieuwe schijf, maar het is toch geen lekker idee. Wie kan mij helpen?
 • Waarschijnlijk heb je geen Primaire-Partitie aangemaakt op de nieuwe harde schijf… alleen een standaard extended (uitgebreide) partitie en een paar logische stations…. Hoe op te lossen? Installeer Windows XP op de oude PC, zonder de nieuwe HDD er in (voor de veiligheid!). aansluit de nieuwe HDD, in systeembeheer, opnieuw indelen c.q. primaire Partitie van maken… en dan Weer WinXP installeren….

  Succes…

  PS Let er op dat de Primaire partitie binnen de 1024 Cilindergrens begint… windows kan daar weleens moeilijk over doen…
 • Het kan ook zijn, dat je computer geen schijven boven de 128GB aan kan sturen. Verder is er nog de 137 GB beperking van windows, als je geen service packs hebt geïnstalleerd.
 • Ik weet 100% zeker dat ik primaire partities heb aangemaakt ipv uitgebreide, het is wel zo dat ik ze heb gemaakt in Computerbeheer, ik weet niet of dat nog uitmaakt?

  Ik ga nog even proberen wat er gebeurd als ik SP2 installeer, dat had ik nog niet gedaan.

  Verder heb ik gelukkig al mn gegevens wel al weten te backuppen met Pc Inspector, die kon mn nieuwe schijf dus wel bereiken (is ook een functie van dat programma 8) ) Er staat alleen nog wel 20 gieg aan muziek en downloads op…beetje veel om allemaal op cd te fikken. Maar ik backup het waarschijnlijk allemaal naar mn oude schijf en dan ga ik xp installeren op die nieuwe.
 • Wat gerben zegt kan heel goed… vooral als de PC wat ouder is… Al aan een Bios-update gedacht?
 • kijk of je op je oude schijf met een (gratis ) tool als pc inspector file recovery je data van je oude isk nog kunt terughalen (gaat vaak verbazingwekkend goed!)
 • Het enige verschil met SP2 is dat er nu 152 gieg ontoegewezen ruimte vrij is op de schijf…mn partities krijg ik er dus niet mee terug…

  Denk dat ik alle data er maar vanaf ga halen met PC Inspector en het dan opnieuw proberen…

  Of heeft iemand een beter idee?
 • Kom er net achter dat al mn muziek niet terug te halen is met PC Inspector, echt balen! Ook met zoeken naar lost files vindt ie niks…

  Is er echt niemand die wat anders weet?!
 • wel eens van backup gehoord .
  voor dat je gaat rommelen met je hdisk :lol:
 • [quote:c49380cd8f="Wouter_AMD_2400+"]Kom er net achter dat al mn muziek niet terug te halen is met PC Inspector, echt balen! Ook met zoeken naar lost files vindt ie niks… Is er echt niemand die wat anders weet?![/quote:c49380cd8f] Het topic begint wat verwarrend te worden.
  [quote:c49380cd8f="Wouter_AMD_2400+"]
  Verder heb ik gelukkig al mn gegevens wel al weten te backuppen met Pc Inspector, die kon mn nieuwe schijf dus wel bereiken [/quote:c49380cd8f] Wat is er dan met die backup gebeurd? Of was dit geen volledige backup?
  [quote:c49380cd8f="Wouter_AMD_2400+"]Het enige verschil met SP2 is dat er nu 152 gieg ontoegewezen ruimte vrij is op de schijf…mn partities krijg ik er dus niet mee terug… [/quote:c49380cd8f] Als de partitie met data die erop stond is verdwenen, zou je nog wel een kans kunnen hebben met TestDisk. Lees eerst de documentatie van TestDisk alvorens het programma te gebruiken.
 • De 137GB grens is dezelfde als die van 128GB. Alleen is die 137 in decimaal berekend en de 128 in binair.
  Met service pack 1 of 2 is dat zo opgelost. Of ff 48 bits lba modus in je register activeren.
 • [quote:97ad3f008d="jolo"][quote:97ad3f008d="Wouter_AMD_2400+"]Kom er net achter dat al mn muziek niet terug te halen is met PC Inspector, echt balen! Ook met zoeken naar lost files vindt ie niks… Is er echt niemand die wat anders weet?![/quote:97ad3f008d] Het topic begint wat verwarrend te worden.[/quote:97ad3f008d]

  Ik bedoelde dat ik alle documenten en foto's kon backuppen, vervolgens probeerde ik ook mn muziek te backuppen maar dat lukte dus niet.

  [quote:97ad3f008d="jolo"][quote:97ad3f008d="Wouter_AMD_2400+"]
  Verder heb ik gelukkig al mn gegevens wel al weten te backuppen met Pc Inspector, die kon mn nieuwe schijf dus wel bereiken [/quote:97ad3f008d] Wat is er dan met die backup gebeurd? Of was dit geen volledige backup?[/quote:97ad3f008d]

  Niet volledig dus, muziek zat er niet bij.

  [quote:97ad3f008d="jolo"][quote:97ad3f008d="Wouter_AMD_2400+"]Het enige verschil met SP2 is dat er nu 152 gieg ontoegewezen ruimte vrij is op de schijf…mn partities krijg ik er dus niet mee terug… [/quote:97ad3f008d] Als de partitie met data die erop stond is verdwenen, zou je nog wel een kans kunnen hebben met TestDisk. Lees eerst de documentatie van TestDisk alvorens het programma te gebruiken.[/quote:97ad3f008d]

  Ga ik doen!
 • GENIAAL!! Het is gelukt :D

  Wat een goed proggie zeg, met analyze werden de partitie gegevens opgehaald, die waren meteen goed (structure: OK), ik hoefde ze dus niet aan te passen. Vervolgens kon je deze naar de schijf schrijven en na een reboot waren alle partities weer zichtbaar!

  Jolo, heel erg bedankt! :D En de anderen natuurlijk ook!
 • ik was ook een partitie kwijt van 250 gb waarvan 8 gb vrij
  dus heb ik na het lezen van het topic ook dat programma gebruikt
  en nu wordt ie weer herkent gelukkig :P
  ik heb geen gebruiksaanweizing gelezen maar zomaar iets geprobeert en het is nu ook gelukt  omdat ik nu al 4 keer een partitie kwijt was met 4 verschillende merken hdd s ga ik sterk tweifelen aan het moederbord
  of kan ik het met flachen oplossen?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.