Vraag & Antwoord

OS Windows

Dubbelklik geeft "zoeken" i.p.v. "openen&quot

Anoniem
Rijshoorn
9 antwoorden
 • Ik heb sinds een paar dagen een kleine domme fout in mijn Windows configuratie. Telkens wanneer ik dubbelklik op sommige iconen (let op: [b:64208a9794]niet allemaal![/b:64208a9794]) krijg ik de "zoekfunctie" van windows i.p.v. dat ik de map gewoon open. Ik heb dit bij de mappen in "Deze Computer" en bij de mappen op het bureaublad zoals in mijn geval "Mijn Documenten" en "Programma's". Ik heb al gekeken bij: "Mijn computer -> Configuratiescherm -> Mapopties -> Bestandstypen" maar ik heb daar misschien wat gewijzigd wat niet hoort en dus kom ik er maar niet aan voordat ik iets zeker weet. Ik kan een paar screenshots maken van bijv. de bestandstypen "Station / Map / Bestandsmap" als dat gewenst is.

  Ik hoop dat iemand het hier weet, want het is niet echt een groot probleem maar wel ontzettend vervelend :)
 • kijk eens of je last hebt van spyware of een virus??

  ik heb het zelf ook gehad kreeg het toen niet meer voor elkaar en moest ter nauwernood format c:/ doen en heb dus windows weer opnieuw geinstalleerd.

  mischien heb jij meer geluk!
 • Dit is helaas niet het geval, ik heb een check gedaan met adaware PRO en een spybot programma, geen van beiden vond een entry. Tevens ben ik naar de andere PC beneden toegelopen en heb daar rondgekeken in de "Map-Opties" zonder ook maar iets te wijzigen en nu heb ik het beneden ook!
 • [b:3b11ef4e2d]hexagram schreef:[/b:3b11ef4e2d][quote:3b11ef4e2d]ik heb een check gedaan met adaware PRO en een spybot programma, geen van beiden vond een entry[/quote:3b11ef4e2d]Ik zou toch maar eens hulp vragen in Beveiliging & privacy. Aannemende dat die twee pc's in een netwerkje hangen is het toch wel erg toevallig dat beide er last van hebben!!

  Je kunt ook eerst nog even kijken wat er staat bij "Extra/Mapopties/Bestandstypen" en dan in die lijst bij Extensies "Geen" en Bestandstypen "Map". Vervolgens onder de knop "geavanceerd" bij "Acties".

  Gr,
  Jim
 • heb je de twee pc`s verbonden via een netwerk:zo ja
  dan heb je last van een virus.

  wij hebben namelijk twee pc`s in de woonkamer en die zijn met elkaar verbonden via een gedeeld netwerk en dus ook het internet gedeeld,
  mijn vrouw haalde een virus binnen met een of andere leuke screensaver en toen was het mis.

  ik moest er wel om lachen maar dat verging snel.
  binnen 5 min had ik het virus ook en kon dus mijn pc en die van haar formateren.

  dus het enigste wat ik nog kon doen is via omwegen toch zien om bij de mappen te komen omdat hij bij alle mappen of het venster zoeken opende of hij opende onwillekeurig een of ander progamma ik heb alles wat bewaren wou toen maar op een dvd gebrand
  en alles er weer opnieuw erop gezet.

  wat bij mij wel lukte was naar c:/ gaan en de map die ik wou openen,met rechts selecteren en dan verkennen dat lukte wel en zo heb ik alles in nero gezet.

  tis kl*te maar het is niet anders.
 • [b:57406981ec]Vervolg op vorig bericht:[/b:57406981ec]

  Ik kom deze vraag nu plotseling al drie keer tegen op dit forum. Een uitbraakje van een nieuw wormpje of zo??

  http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?t=155670
  http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?t=155671

  Gr,
  Jim
 • Ik heb nu redelijk zo'n beetje alles getest wat er mogelijk is. Ik heb alle spyware/adware programma's laten lopen, ik heb de nieuwste mouseware van Logitech geinstalleerd, ik heb Microsoft Update ook zijn gang laten gaan en ik zou echt niet meer weten wat ik kan doen! Ik heb op een andere computer op school gekeken wat de instellingen waren bij mapopties, deze hier thuis ook toegepast en toen opgeslagen en opnieuw opgestart. Krijg echter nog steeds hetzelfde probleem. Als iemand in een andere post nog het antwoord weet op deze vraag zou ik het graag horen, anders ga ik binnenkort maar eens over op een een herinstallatie van windows 98 op deze 6 jaar oude laptop (Heb nu Windows XP Home SP2, is toch een klein beetje te zwaar voor 128MB Ram geheugen op 100mhz..) en dan hoop ik dat het probleem opgelost is.

  Hierbij weer een tweede vraag trouwens, die ik hier dan maar stel zonder er gelijk een nieuwe topic voor te openen: Als ik de windows 98SE cdrom in de lezer doe krijg ik de melding dat de huidig geinstalleerde versie van Windows nieuwer is dan de gewenst te installeren. Hierdoor is het niet mogelijk te installeren. Hoe kan ik via uitvoeren->cmd-> mijn C schijf formateren om zo via de autoboot van de windows 98SE cd 98SE te installeren? Of is dit uberhaupt wel mogelijk omdat windows 9X geen opstartboot heeft?
 • Opstarten vanaf een DOS-diskette en dan:

  Format C: /s

  Vervolgens opstarten vanaf de Win98SE cd.

  Gr,
  Jim
 • Heb je ook bij P&B Hijack this gedownload en een log geplaatst?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.