Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

2 (kleine) problemen in winXP home

Anoniem
FTI
14 antwoorden
  • een nieuwe dell dimension 3100 heeft wa rare neigingen.
    Bij het opstarten van windows kan ik de eerste 30 à 60 seconden niks aanvangen met de taakbalk. Zodra ik met de muis erover ga, krijg ik de zandloper. Zodra avast antivirus werkt verdwijt de zandloper en kan je beginnen werken. Dan is er geen probleem meer en werkt de pc vlot. Als avast verwijdert wordt van het systeem, blijft het probleem, alleen duurt het niet zo lang.
    Heb al een registrycleaner losgelaten, ad-aware en spybot, alle verdachte items zijn verwijderd, maar het probleem blijft.

    Als je dubbelklikt op een map in de verkenner, wordt een nieuw zoek-venster geopend in plaats van de betreffende map (als je rechtsklikt staat find in het vet ipv open).
  • Verwijder je antispyware programma's en installeer dan eens Hitman Pro (is ook voor spyware). www.hitmanpro.nl
  • Kijk eens bij "Extra/Mapopties/Bestandstypen" en dan in die lijst bij Extensies "Geen" en Bestandstypen "Map". Vervolgens onder de knop "geavanceerd" bij "Acties".

    Gr,
    Jim
  • [quote:c78c3b0fc9="Jim van Zweeden"]Kijk eens bij "Extra/Mapopties/Bestandstypen" en dan in die lijst bij Extensies "Geen" en Bestandstypen "Map". Vervolgens onder de knop "geavanceerd" bij "Acties".

    Gr,
    Jim[/quote:c78c3b0fc9]

    daarbij staat open in het vet
    bij ext. geen en bestandstypen "bestandsmap" staat find in het vet
    ik kan dit niet verwijderen, alleen een nieuwe actie toevoegen is mogelijk

    trouwens, juist hitman pro losgelaten en dit blijft onopgelost
  • Nieuwe aktie toevoegen dus. Bij mij staat er dit (en da's volgens mij zoals het hoort):

    [img:39658229b2]http://home.hccnet.nl/g.van.zweeden/Best1.GIF[/img:39658229b2]

    Dus klik op "Nieuw" en vul in het dan verschijnende scherm één voor één deze waardes in en verwijder vervolgens die "Find"-waarde. Maak in het eerste scherm "Explore" de standaardaktie. zie onder:

    [img:39658229b2]http://home.hccnet.nl/g.van.zweeden/Best2.GIF[/img:39658229b2]

    Dan zou het weer normaal moeten werken lijkt mij.

    Gr,
    Jim
  • :oops: Verkeerd gelezen. Dacht dat het om IE ging. Weet niet hoe ik erbij kom maarja :D.
  • [quote:677a1802a9="roy_startpag"]:oops: Verkeerd gelezen. Dacht dat het om IE ging. Weet niet hoe ik erbij kom maarja :D.[/quote:677a1802a9]

    heb hitman pro ondertussen al op een andere pc laten draaien, met succes
    dus het was toch nuttig :P
  • Maar doet je Explorer nu inmiddels wel weer normaal??

    Toch wel aardig om te weten hoe het nu zit.

    Gr,
    Jim
  • [quote:abcef759ef="DiTn"]een nieuwe dell dimension 3100 heeft wa rare neigingen.
    Bij het opstarten van windows kan ik de eerste 30 à 60 seconden niks aanvangen met de taakbalk. Zodra ik met de muis erover ga, krijg ik de zandloper. Zodra avast antivirus werkt verdwijt de zandloper en kan je beginnen werken. Dan is er geen probleem meer en werkt de pc vlot. Als avast verwijdert wordt van het systeem, blijft het probleem, alleen duurt het niet zo lang.
    Heb al een registrycleaner losgelaten, ad-aware en spybot, alle verdachte items zijn verwijderd, maar het probleem blijft.

    Als je dubbelklikt op een map in de verkenner, wordt een nieuw zoek-venster geopend in plaats van de betreffende map (als je rechtsklikt staat find in het vet ipv open).[/quote:abcef759ef]

    Waarschijnlijk heb je een behoorlijk gevulde systeemtray… probeer eens alle nutteloze icoontjes (Muis, toetstenbord, grafische kaart, winzip, dell-hulpprogramma's, shareaza, kazaa, enz…) te verwijderen… dit zijn programma's die allemaal starten bij het opstarten van windows…. Hoe minder in de tray hoe beter… Heb je een hp 3-in-1 dan duurt het opstarten zowiezo behoorlijk lang…. HP installeert nogal wat extra software….

    Zelf heb ik "maar" 5 icoontjes staan "batterij", "usb-aansluitingen", "volume" en tweemaal "netwerk"…
  • windows start nog altijd gelijk op, startbalk niet bruikbaar de eerste 30 sec na het verschijnen ervan. Overigens start de pc wel vlot op hoor en het is enkel die startbalk die niet reageert. Iconen op het bureaublad zelf werken direct. Een hp allin one is niet aangesloten, wel een Dell (lexmark?) all in one.
    Ik heb hitman pro laten draaien en die had niks gevonden, ook Avast meld geen virussen.

    Overigens is het mijn pc niet, maar van een kennis.
  • Hoeveel geheugenmodules zitten er in? Als het om single-channel gaat haal dan eens 1 van de modules eruit en probeer dan opnieuw.
  • ik denk toch dat het met die avast te maken heeft.
    dat hij kijkt naar updates of nieuwe database o.i.d wat op dat moment nodig is.
    bij mij doet kaspersky namelijk bijna hetzelfde alleen duurt het volgens mij niet 30 seconden.
    maar het duurt inderdaat even voor dat je echt goed op gang bent.
    heb een keer mijn virusscanner verwijderd en toen was het goed.
    ik heb amd athlon 3000+ 512 mb ddr.
  • waarschijnlijk heb je inderdaad heel veel programmaatjes die samen met windows opstarten waardoor je lang moet wachten voordat je aan het werk kan.
    Download eens Hijack This en plaats het logje hier dan kunnen we zien wat er evt. uitgeschakeld kan worden.
  • Dit is niet zo heel vreemd. Als bv AVast bij het opstarten iets via internet wilt ophalen/controleren, en je netwerk kaart/tcp-ip stack/drivers zijn nog niet gereed dan blijft e.e.a even wachten totdat de tcp/ip stack wordt vrijgegeven. Dit komt door het zg versneld opstarten van winXP. Wat alleen maar betekend dat de gebruikers interface sneller zichtbaar is , maar het gevolg is dat andere taken iets later komen. Als je bv 40 sec zou wachten met inloggen dan zal je zien dat alles onderwater al is gestart en dan heb je het probleem niet.
    Jan Willem

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.