Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Niet-actieve systeemprocessen

yolk2003
14 antwoorden
 • Mijn cpu-gebruik komt de laatste tijd regelmatig rond de 90 procent of hoger. In het Taakbeheer zie ik dat het overgrote deel hiervan - 85 procent - wordt ingenomen door Niet-Actieve Systeemprocessen. Zelfs als er geen software openstaat heb ik dit verbruik.
  Ik weet nu dus ongever waar het probleem vandaan komt, maar hoe kom ik er achter wat deze niet-actieve processen op mijn pc zijn?
 • Dat hoort zo, het betekent dat de CPU 90% niks staat te doen. Dat verklaart dus de "Niet Actief" :wink:
 • Maar hoe kan het dan dat als die op bijv. 90 procent staat, de groene balk tot bovenaan is gevuld? En hoe kan het dan dat de pc hapert of soms zelfs vastloopt.
  Als de balk van het cpu-gebruik klein is, gaat alles goed. Zodra deze rond de 98 procent komt, gaat de pc haperen. Het lijkt te komen door Niet-Actieve Processen.

  Hoe kan ik er achter komen waar het probleem vandaan komt?
 • [quote:ffcaaf7a30="yolk2003"]Het lijkt te komen door Niet-Actieve Processen.[/quote:ffcaaf7a30]Wanneer de groene balk bijna tot bovenaan gevuld is, dan zijn er waarschijnlijk meer processen die iets van de CPU vragen en zullen de niet-actieve processen niet meer op 90% staan. Klopt dit bij jou?
 • Mijn cpu-gebruik zit nu weer op 98% waarvan 79% door Niet-actieve Processen en 21% door Taskmanager. Alle andere processen staan op 0%.
  Er is ook geen netwerkverkeer.
  Verder heb ik dit staan:
  Totalen
  Ingangen: 9419
  Threads: 444
  Processen: 35

  Fysiek gebruik
  Totaal: 228848
  Beschikbaar: 86468
  Systeemcache: 95008

  Geheugengebruik
  Totaal: 245004
  Limiet: 559744
  Piek: 274164

  Kernelgeheugen
  Totaal: 42428
  In wisselbestand: 30860
  Niet in wisselbestand: 11568

  Hopelijk kan iemand hier iets uit afleiden. Heeft het iets met wisselbestand misschien te maken? Deze staat ingesteld op begin 336 MB en maximaal 672 Mb
  Of is misschien mijn profiel van paar honderd mb een mogelijke oorzaak?
 • Wat wellicht leuk is om te weten, dat de processor niet pauseert oid. Hij is sowieso altijd bezig met iets, al is het alleen maar wachten op een interrupt van bv. de muis.
 • haha :lol: Harstikke bedankt voor de info Michiel. Hier kan ik echt wat mee 8)
 • Ik ga er maar van uit dat je dit positief bedoeld..
 • inderdaad, zo bedoel ik het ook
 • Mooi :)
 • Maar heb je naast leuke weetjes ook een oplossing voor mijn probleem? Of tips, die zijn ook welkom
 • Ik programmeer wel eens wat en ik weet dat je eigen programma kan verbergen uit de lijst met taken, tabblad toepassingen.

  Wellicht dat processen ook verbergen kunnen worden en dat het CPU-gebruik dan onder niet-actieve systeemprocessen valt?
  [Doemdenken] Spyware? [/Doemdenken]
 • Oh zou dat het dan zijn? Ik heb met de online scanner van symantec gekeken, maar geen virussen en 2 (onjuiste) meldingen van spyware.
  Zou het nog nodig zijn om adaware los te lossen, of spybot? Of zouden die eenzelfde resultaat geven?
 • download, installeer en draai HITMAN PRO eens: http://www.hitmanpro.nl/
  Helemaal uit laten lopen, hij geeft aan wanneer hij klaar is. Hierna de pc opnieuw starten en kijken bij het cpu-gebruik.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.