Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

[Win XP:] Meer beperkingen bij account met beperkte rechten?

Anoniem
kid jansen
5 antwoorden
 • Beste C!T'ers,

  Ik zit met een vraag. Ik woon in een studentenhuis en we gebruiken regelmatig elkaars pc hier. Natuurlijk hebben mn huisgenoten een "account met beperkte rechten" maar ik vind deze niet beperkt genoeg. Ik zou graag willen voorkomen dat ze bestanden kunnen downloaden. Verder zou ik willen voorkomen dat ze peer to peer (limewire etc) kunnen gebruiken. Tevens wil ik niet dat ze software kunnen installeren. In de beheerders (mijn) account moet dit natuurlijk allemaal wel kunnen.

  Ik gebruik windows XP SP2. Is het op de een of andere manier mogelijk om dit te regelen?

  In de hoop op een reactie,

  M.Vr.Gr

  Joost Groot
 • In Windows XP Home? Vergeet het maar. In WinXP Pro kun je aanzienlijk meer instellen (via secedit.msc en gpedit.msc). Maar daar geldt het wel direct voor [i:6cc5157c19]alle[/i:6cc5157c19] gebruikers tegelijk, dus ook voor de Administrator. Er is wel een mogelijkheid om dat op te lossen, maar dan moet je de rechten op de map GroupPolicy aanpassen.
  Verder is het natuurlijk mogelijk op de Beveiliging zo in te stellen dat bepaald dingen niet meer toegankelijk zijn, maar dat is natuurlijk niet precies wat je bedoelt.
  De manier waarop het bedoeld is werkt echter via Active Directory op een server. Dan kun je echt Group Policies instellen zoals ze bedoeld zijn. Maar ook dat lijkt me in jouw situatie niet echt de bedoeling.
 • Mijn excuses, het gaat wel degelijk om de professional variant.

  Is er geen software of iets dergelijks welke ik hiervoor kan downloaden?

  M.Vr.Gr
 • Denk het haast niet… Je zult het via gebruikers beheer moeten doen… Ik heb op mijn Win2000 systeem één gebruiker staan die alleen in de map "tijdelijk" mag komen…. alle overige mappen zijn domweg niet toegangelijk… Dat werkt perfect.
 • Kan je niet beginnen met het afschermen van alle poorten, behalve 80?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.