Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

dualboot verwijderen

Jim van Zweeden
5 antwoorden
 • Ik heb windows xp op 2 schijven staan en heb dus een dual boot systeem. Ik wil dit eigenlijk niet meer en wil dus van één van mijn bootpartities terug een logisch station maken. Hoe doe ik dat?

  Wanneer ik mijn schijf van mijn XP partities die ik weg wil hebben disable in de bios komt er een foutmelding en kan niet opstarten waarschijnlijk tengevolge nog van die dualboot. Ontbreken van ntloader.dll…
 • Lees de FAQ even

  http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=93702
 • Ik heb geen antwoord kunnen vinden. windows staat op D en de bootfiles staan op C.
  http://users.pandora.be/peter_engelen/XP.JPG Mijn probleem: Hoe start ik op van de d-schijf?
  Hoe verander ik de d-schijf in de c-schijf?
 • Bootbestanden van C: naar D: kopiëren, het boot.ini bestand op de D: aanpassen, dan de D: omsteken in de kast naar het eerste primaire IDE-kanaal. Vervolgens de pc opstarten van de XP cd, kiezen voor "Repair" en vanaf de prompt met "fixmbr" het master boot record op de schijf zetten.

  Denk ik.

  Je vermeldt overigens niet of het wel IDE- of mogelijk SATA-schijven betreft.

  Gr,
  Jim
 • Het gaat inderdaad om een sata-schijf en 2 andere IDE-schijven. Dat dualboot gedoe was het probleem eigenlijk niet. Wanneer ik XP opnieuw installeerde, was mijn indeling van mijn harde schijven weer overhoop gegooid. C-schijf was mijn systeemschijf en D-opstarten. Van de C-schijf die niet mijn nieuwe SATA-schijf is wil ik een logisch station maken.

  Om het op te lossen ben ik drastisch tewerk gegaan.
  XP op nieuwgeïnstalleerd op SATA-schijf en alle IDE-schijven uitgetrokken. Hoe kan ik voorkomen dat ik telkens dat ik opnieuw XP wil installeren die andere schijven moet uittrekken?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.