Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows XP 64 bit; nuttig?

3 antwoorden
  • Hoi; ik denk erover om windows XP 64 te gaan kopen, maar zoals iedereen weet zijn die dingen niet gratis en ik vraag mijzelf af of het nu ECHT de moeite waard is? Wat is nou het grote voordeel? Ik heb een AMD 64 3200+ processor en die zou dan wat ik begreep "64 bit aangestuurd gaan worden"........tja, leuk, maar HOE merk ik dat en is het echt dat allemaal waard? Verder vraag ik mij af of er nog speciale dingen zijn die ik moet weten over die versie, met installeren of andere zaken? Ga ik het bijvoorbeeld in een benchmark (3D bijv) merken?
  • Naar mijn weten kun je gewoon beter bij de 32-Bits versie blijven, de 64-Bits versie is (nog) niet zo goed. Als je games gaat spelen dan kun je zelfs achteruitgang merken, dat kan komen door ondere andere de drivers die nog niet helemaal zijn geoptimaliseerd voor dit platform. Tenzij je echt een bepaalde reden hebt om Windows XP x64 te kopen, zou ik gewoon bij de gewone XP blijven. Momenteel is er namelijk geen grote voordeel.
  • Windows 64 bits levert misschien geen voordeel op omdat er nog onvoldoende toepassingssoftware verkrijgbaar is waarmee je de eventuele voordelen van 64 bits kunt behalen. Zo heb ik een van de eerste win 64 bits geprobeerd, en daarvoor was toen bijvoorbeeld nog geen Zonealarm. Die proef was dus snel voorbij. -hws-

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.