Vraag & Antwoord

OS Windows

windows opnieuw installeren

Anoniem
Jan2000
28 antwoorden
 • Is het een Window XP installatie (home of professional)?
 • Ja win XP
 • Ik heb een acer laptop die slechts 1 partitie heeft,alleen de C. Ik heb de harde schijf nu geformatteerd en er drie partities opgemaakt.: C,D en E. Dit heb ik gedaan MBV een opstartschijfje van win 98. Nu wil echter de bijgeleverde software op de recovery cd's er niet meer op. De computer geeft aan:
  client mac adress:00 C0 8F 2E 7F E4 Quid: 2031D9C0-6115-D811-BCB7-00c09f2e8fe3
  PXE-E51: no roxy or proxyDHCP offers were received
  PXE-MOF: Exiting Intel PXE Rom
  Operating system not found.

  In de bios heb ik in de bootsequence de cd-rom opgenomen. Ik heb ook een andere Win XP schijf in de cd-rom gedaan maar ook op deze CD geeft de comp bovenstaande melding.
  Wat kan ik hier aan doen??Is er door Acer iets in de bios ingesteld?
  Jan
 • [quote:e0c96ce84a="Jan2000"]In de bios heb ik in de bootsequence de cd-rom opgenomen. [/quote:e0c96ce84a]Heb je de CD-Rom ook bovenaan gezet?
 • Ja, hij staat bovenaan. Bij de opstart krijg ik altijd wel even een soort reclamescherm van Acer te zien…maar goed daarna houdt het op.
 • Probeer eens met een andere PC van die CD te booten.
 • Kan het zijn dat de recovery cd's alleen gebruikt kunnen worden als de HD de originele indeling heeft? ( = alleen een C: schijf )
  Wat zegt de handleiding?

  -hws-
 • [quote:9ba249a7bb="Jan2000"]Nu wil echter de bijgeleverde software op de recovery cd's er niet meer op. De computer geeft aan:
  client mac adress:00 C0 8F 2E 7F E4 Quid: 2031D9C0-6115-D811-BCB7-00c09f2e8fe3
  PXE-E51: no roxy or proxyDHCP offers were received
  PXE-MOF: Exiting Intel PXE Rom
  Operating system not found.[/quote:9ba249a7bb]De computer probeert op te starten via de netwerkkaart. Wat je moet doen is die opstartdiskette gebruiken (was toch windows 98? ). De CD-Rom is vermoedelijk niet zelf opstartbaar … of de Bios informatie is niet goed ingevuld. Daarna, CD-Rom station kiezen (is tijdelijk vermoedelijk E:), dus E: intikken. Daarna Setup. DIt zou ook in de installatiehandleiding van Windows moeten staan …
 • Heb nu met de opstartdiskette van win 98 opgestart met CD-ondersteuning. De win Xp cd in de cd-rom. Maar als ik nu intik: E: setup.exe geeft de computer aan: This program cannot be run in DOS mode??
 • Ga er gerust vanuit dat de recoveryCD's maar 1 stand kennen: hun eigen stand. Je harde schijf wil en moet ingedeeld worden volgens de regels van de fabrikant. Dat is de grote makke van fabrieksinstallaties. Als je zelf macht wilt hebben over indelingen, heb je een kale WindowsCD nodig die je kunt installeren op jouw manier.
 • [quote:814df1fb6a]Heb nu met de opstartdiskette van win 98 opgestart met CD-ondersteuning. De win Xp cd in de cd-rom. Maar als ik nu intik: E: setup.exe geeft de computer aan: This program cannot be run in DOS mode??[/quote:814df1fb6a]
  Ga naar de i386 map en type winnt

  Greetz
 • Ben naar de i386/winnt gegaan.Melding eerste keer: mis iets van smartdrive..Voor de tweede keer geprobeerd, krijg ik de melding: er is een fout in de interne setup opgetreden. Het wisselbestand kan nergens worden gemaakt. Setup kan niet doorgaan. Druk op enter als u de setup wilt beeindigen.
  ( heb de schijf ingedeeld in partities maar nog niet geformatteerd.)
  Kom zo niet verder
 • Als het mogelijk is om een windows XP cd (zelfde versie, zelfde taal) te lenen van een buurman of een kennis, dan kun je de installatie uitvoeren en je voert je [b:d1eabdb587]eigen serienummer[/b:d1eabdb587] in. (zit meestal op de kast geplakt).

  Hier is niets illegaals aan, want je gebruikt alleen het medium.
 • Gezien mijn vraagstelling kom ik hier dus niet verder mee want kan de setup nog niet activeren!]
 • Waarom niet? Een windows CD kun je toch booten?
 • Lees even de voorgaande opmerkingen door als je wilt. Want daar gaat het nu juist over!
 • Hum klinkt als dat de Setup-diskette van Win98 niet goed is.. Windows Setup heeft wat ruimte nodig… en dat gebeurt onder dos…. Zo te lezen gaat het mis met het aanmaken van de extra drive die windows tijdens de setup gebruikt. Als je nog een beetje kennis hebt van dos dan kan de diskette wel aanpassen om voor te zorgen dat deze wel goed configureert..

  Kan je misschien bij een buurman een Windows XP boot-disk maken? En anders de opmerking om een Windows CD te lenen en vanaf die windows te installeren…
 • Ik heb de c drive nu geformatteerd en nu begint de computer wel met het kopieren van bestanden van cd-schijf waar Xp opstaat. Maar na een minuut of zo stopt hij. Er is wel de opmerking gemaakt dat er op de computer niet het bestand smartdrive te vinden is en dat daardoor een en ander trager verloopt. Wat nu?
 • Dat komt omdat je niet GEBOOT hebt van de windows XP CD!!!!

  Als je nl. boot van de windows XP cd, heb je dit gezeur niet.

  BTW: Ik heb het topic goed gelezen, maar ik snap er nix van, wat je nou precies wilt. Ik dacht, dat je windows XP wilde installeren.
  Dat gaat nou eenmaal met een Windows installatie CD, die je moet booten. Elke standaard WXP CD kan dat, echter die recovery CD's kunnen dat niet.

  Als je echt een eigen Windows XP installatie wilt uitvoeren, zou je toch echt een CD moeten lenen of kopen om deze te installeren!

  Anders gebruik je de recovery CD's met de partitioneren, die opgelegd is door de fabrikant van jouw PC.

  Het is aan jou :wink:
 • [quote:e20af05919]Ik heb de c drive nu geformatteerd en nu begint de computer wel met het kopieren van bestanden van cd-schijf waar Xp opstaat. Maar na een minuut of zo stopt hij. Er is wel de opmerking gemaakt dat er op de computer niet het bestand smartdrive te vinden is en dat daardoor een en ander trager verloopt. Wat nu?[/quote:e20af05919]
  Je hebt er goed aan gedaan te formatteren,anders gaat het zowiezo niet lijkt mij :wink:

  Smartdrive staat waarschijnlijk wel op je bootflop,maar je moet hem wel eerst opstarten als je bij A: bent aangekomen.

  Mocht smartdrv.exe er niet op staan,haal dan de opstartdiskette hier op,het bestand pakt zichzelf uit naar een diskette.

  http://1gighost.net/jerseyboy/boot98sc.exe

  Als de diskette is opgestart type je "smartdrv.exe" (zonder de aanh.tekens) ga dan naar de CDrom (waarschijnlijk nu R: ) en dan naar de i386 map en type winnt.

  Omdat het een acer laptop betreft nog een opmerking.Op sommige z.g.n. A-merken werkt men wel eens met een "verborgen" partitie,waar de rescue bestanden op staan,die je dan met die rescueCD weer terug kunt zetten.

  Of dat in jouw geval ook zo is weet ik natuurlijk niet,indien wel,dan zul je waarschijnlijk toch echt een originele XP-CD moeten hebben om XP er weer op te zetten.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.