Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows XP installeren vanaf harde schijf ipv cd

None
17 antwoorden
 • Hoi,

  Ik zit met het probleem dat ik Windows XP niet meer opnieuw kan installeren vanaf cd, aangezien mijn dvdspeler het begeven heeft. Op 1 van mijn harde schijven staat echter nog wel de i386 dir vanaf de cd (toendertijd gekopieerd naar de C:\ (nu gekopieerd op de H: schijf).

  Als ik dus een installatie wil uitvoeren vanaf cd, geeft hij tijdens de Windows XP installatie waanzinnig veel leesfouten, terwijl er geen krasje of niets op de schijf zit, en deze het voorheen altijd heeft gedaan. Een XP (of zelfs 98) cd van een kennis mochten ook niet veel uitmaken. De Windows installaties mislukten telkens.

  Mijn vraag: Als ik die I386 dir op de C schijf zet (die nu leeg is), kan ik dan op de een of andere manier Windows XP installeren vanaf die C schijf? Dus zonder dat er een cd aan te pas hoeft te komen?

  Of is het mogelijk alle huidige XP systeem bestanden (Windows nu geinstalleerd op de H: schijf), te vervangen door de bestanden uit die i386 dir die wel al volledig op de harde schijf staat, en waar dan geen leesfouten meer bij kunnen ontstaan?

  Alvast bedankt! ;)
 • Normaliter wordt een installatie van Windows XP vanuit een Ramdrive uitgevoerd. Bij het booten wordt een Ramdrive gemaakt en alle mogelijke drivers worden daar ingezet. Vervolgens wordt Diskpart gestart om het partioneren uit te voeren.

  Daarna wordt de installatie gestart en de installatie files worden naar de geformatteerde partitie geschreven.
  Daarna wordt een reboot uitgevoerd en de GUI wordt gestart om de installatie verder uit te voeren.

  M.a.w.
  Ik zou een dvd spelertje kopen voor 20 euro. :wink:
 • Dat is een logische oplossing. Maar is het dus mogelijk het ook zonder aanschaf van een nieuwe speler te doen?
 • [quote:b8f15a915a="CompyBoy"]Dat is een logische oplossing. Maar is het dus mogelijk het ook zonder aanschaf van een nieuwe speler te doen?[/quote:b8f15a915a]
  Als je al een volledige i386 dir hebt, kan je vanuit daar gewoon een install doen door c:\i386\winnt /b te doen
 • Kun je de lens wellicht schoonmaken van de dvdspeler?Zelf nooit gebruikt,maar er zijn speciale CD-sets voor te koop(of lenen)
  Firmware updaten?


  Greetz
 • [quote:828441612a="Venzent"]Als je al een volledige i386 dir hebt, kan je vanuit daar gewoon een install doen door c:\i386\winnt /b te doen[/quote:828441612a]

  Klopt, maar aangezien dit een commando is dat vanuit DOS wordt uitgevoerd kan dat alleen als je een FAT32 partitie hebt om de installatiebestanden naar toe te schrijven. Na de installatie kun je desgewenst de partitie naar NTFS omzetten via het commando CONVERT C: /FS:NTFS
 • Kan ik het ook zo doen:

  Start, Uitvoeren, CONVERT H: /FS:FAT32
  PC herstarten met WinXP cd naar de R (repair, want zov ver kom ik nog wel), h:\I386\winnt /b
  PC herstarten naar Windows XP
  Start Start, Uitvoeren, CONVERT H: /FS:NTFS

  Een vraag over die h:\I386\winnt /b
  Ik leid daar uit af dat hij moet zoeken naar een winnt map? Die kan ik namelijk niet vinden in de I386 dir op de h schijf of op de cd.

  Kan ik dat trouwens niet gewoon via de R (repair) uitvoeren zonder eerst naar FAT32 te hoeven converteren?

  Alvast weer bedankt!
 • Nee hij moet het bestand winnt openen, met parameter /b
 • oke ;) bedankt.. ik ga het gelijk proberen
 • [quote:df1c67b56b="CompyBoy"]Kan ik het ook zo doen:

  Start, Uitvoeren, CONVERT H: /FS:FAT32[/quote:df1c67b56b]
  Dit stukje zal niet gaan, om te converteren van NTFS naar FAT32 heb je een third-party tool nodig zoals PartitionMagic. Er zijn ook gratis varianten die vanaf floppy werken, maar die zal je ffies moeten zoeken.
 • ik had een lege G schijf van 5 gb geformateerd naar FAT32, hier alleen de I386 map opgezet, pc herstart via bootdisk 98.

  De G schijf is de enigste FAT32 schijf, dus zodoende noemde hij die in DOS een C-schijf.

  C:\i386\winnt
  C:\WinXP

  Alleen op deze wijze pakte hij uberhaupt 'iets'…

  C:\i386\winnt /b

  alleen, werkte dus niet.

  Ik moest netjes opgeven waar de bestanden zich bevonden. Dus C:\i386\ opgegeven. Hierna zag je rechtsonder het bekende balkje waarin je ziet welke bestanden hij aan het kopieren is, maar na een minuut ongeveer hield hij daar mee op, en bleef stil staan.
 • Ik weet eerlijk gezegd niet of je vanaf dezelfde partitie naar dezelfde partitie een install kan doen. Maak eens een fat32-partitie aan op de schijf waarop de install moet komen en probeer het dan nog eens. winnt /b zou in principe gewoon moeten werken.
 • In welk FAT staat je schijf waarop je die i 386 hebt staan?
  Fat 16/32 gewoon een opstartflop van W98 starten en in DOS naar die schijf gaan, vervolgens setup draaien
  NTFS : 6 floppen voor NTFS op een andere PC downloaden en dan van flop starten.
  Ik ga er hier wel van uit dat je niet alleeen die ene map op je H hebt staan , maar de complete CD MET de setupfiles, anders geef ik je weinig kans.
  Houdt me ten goede, ik weet niet of die 6 NTFS floppen aanvullende data bevatten BV een setup. Zo ja …geluk
  Zo nee.. heisa
 • [quote:8a6bfad965="Anjo"]een die ene map op je H hebt staan , maar de complete CD MET de setupfiles, anders geef ik je weinig kans.[/quote:8a6bfad965]
  Toch wel, alleen de volledige i386 directory is nodig voor een install.
 • Ik heb nu allerlei dingen geprobeerd. Ook van de lege G (in NTFS, D in DOS), een complete XP schijf gemaakt als het ware (dus alle bestanden van de XP cd gekopieerd op de schijf…

  Werkte niet om ook vanaf de D een install naar C te maken…

  Omdat tijdens de installatie vanaf cd fouten worden ontdekt (zelfs als ik hem vanuit Windows (vanaf de G schijf) probeer te runnen), en het ook met andere windows schijven is, is er denk ik toch iets anders aan de hand.

  Kan het misschien het geheugen zijn? Ik heb het met memtest getest, maar krijg al direct duizenden foutmeldingen (misschien niet geschikt voor WinXP?)

  :(
 • Dan is het geheugen dus het probleem. Memtest86 mag nl. geen enkele fout geven.
 • Ik heb een tip voor u, u kunt vanaf een windows 9x cd een programma laden volgens mij is dit himem, deze leest een ander gedeelte van het ram, waardoor je bepaalde bestanden kan laden vanaf de cd die anders niet gekopieerd werden… Hoe dit moet weten andere forum leden wel volgens mij was het iets met config.sys op de bootfloppy.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.