Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Geen geluid uit speakers computer van dochtertje

None
10 antwoorden
 • Wie kan mij helpen,geen geluid uit speakers van monitor.Windows 98 laatste drivers virus vrij etc.Ik krijg de volgende melding bij het opstarten:
  C:/> set blaster
  C:/windows asp4 dos driver
  pci audio pro enable port 220-22fh
  interup 7 DMA3 joystick 201H (deze is niet aangesloten)

  ik ben u zeer dankbaar alvast,

  Met vriendelijke groeten,

  René
 • Die opstartmeldingen kun je vergeten, dat heeft te maken met DOS-drivers die geladen worden. Heel oude spellen gebruiken soms nog de DOS modus.

  Belangrijker is of de Windows drivers goed geladen worden. En hoe zijn die monitorspeakers trouwens op de systeemkast/geluidskaart aangesloten?

  Gr,
  Jim
 • Hallo Jim,de speakers zitten aan de monitor vast als ik op de koptelefoon uitgang een paar losse speakers in plug dan hoor ik dat er spanning op de plug van de monitor zit,ook zit er er spanning op de uitgang van het geluid op het moederbord de groene plug.De computer is van Packerd Bell uit de Platinum serie Pentium 2 350 Mhz,ik heb ook de restore cd gebruikt en het geluid etc op de fabrieks instellingen terug gezet.Kan het zijn dat er in de Bios iets omgezet moet worden?echter zover rijkt mijn kennis niet.Ik zie anders maar 1 oplossing dat ik een geluidskaartje koop.

  Alvast bedankt,
  René N
 • Nou, als het gewerkt heeft en je hebt niets gewijzigd in het BIOS dan kan daar het probleem niet zitten. De vraag is dus: heeft het gewerkt?

  En dat de speakers aan de monitor vastzitten vind ik best, maar (zoals ik vroeg) hoe zit het aangesloten op de pc? er zullen vast meer draden aan die monitor zitten dan alleen een VGA-kabel voor het beeld. Een gewone 3,5 mm stereo jackplug bijvoorbeeld, of een USB stekker misschien.

  Speakers aansluiten op een koptelefoon-uitgang gaat niet werken. Speakers zijn laag-Ohmig (meestal 8 Ohm) en koptelefoons zijn hoog-Ohmig. Soms wordt daar wel maar één aansluiting voor geboden maar dan moet je (met een jumper of dipswitch of in het BIOS kiezen waar je hem voor wilt gebruiken.

  En wat gebeurt er als je die losse speakers aansluit op de speaker-uitgang van de pc?

  Wat je ook kunt controleren of er in het apparaatbeheer van Windows iets bijzonders te zien is bij de geluidsafdeling. Uitroep- of vraagtekens te zien daar? want dan is het een driver kwestie.

  Het kan natuurlijk best zijn dat de on-board geluidschip is overleden ja, en dan is een simpel PCI-kaartje inderdaad de oplossing. Vergeet dan niet om de on-board audio in het BIOS op Disabled te zetten.

  Gr,
  Jim
 • Hallo Jim,aansluiting is met vga kabel naar computer,losse speakers via moederbord aansluiten dan hoor je via de losse speakers even kort brom geluidje.Het heeft gewerkt altijd ,computer is wel een jaartje niet gebruikt.Bios heb ik zelf nooit ingezeten.Bij apperaat beheer staan geen uitroep tekens.
  Alvast weer bedankt voor je meedenken,
  Groet,

  René
 • Lijkt toch op een overleden geluidschipje vrees ik.

  Maar als het gewerkt heeft en als er alleen een VGA-kabel aan die monitor zit (blijkbaar wordt het geluidssignaal dus "stiekem" over die kabel meegestuurd naar de onboard audio) dan krijg je wel een probleem met een losse geluidskaart want die snapt waarschijnlijk niets van die constructie.

  Dus dan ook helaas losse speakertjes verplicht lijk me.

  Gr,
  Jim
 • Hallo Jim,Heb losse speakertjes nog staan dat is het probleem niet,kaartje kost gelukkig niet zoveel,Maar kunt u mij eventueel raad geven om in de bios de onboard chip uit te schakelen?alvast bedankt weer René
 • Om in het BIOS te komen tijdens het opstarten van de pc, als het Packard Bell logo te zien is een paar maal op de "DEL" toets drukken (kan ook F2 zijn, weet ik niet zeker bij die PB) en dan zoeken naar iets als "Integrated Peripherals" of zo. En daar zou je dan de onboard sound op "Disabled" moeten zetten.

  Vervolgens kiezen voor "Save Settings" en "Exit". De pc doet vervolgens een herstart en klaar is René.

  Gr,
  Jim

  [b:cb2347038b]EDIT:[/b:cb2347038b]
  Nog even gezocht en je zou het in het BIOS-scherm moeten vinden onder:
  "BIOS Setup/Advanced", vervolgens "Peripheral Configuration" en dan "Audio".

  J.
 • Hallo Jim,Heb een ander geluidskaartje gezet en weer een kindje gelukkig gemaakt(mama ook trouwens)Bij deze wil ik je hartelijk danken voor het meedenken.

  Met vriendelijke groeten,

  René
 • [b:3ceef3c7b6]One Big Happy Family !!!!!![/color:3ceef3c7b6][/b:3ceef3c7b6] :)

  En graag gedaan natuurlijk.

  Gr,
  Jim

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.