Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

betekenis afkortingen opstarten in msconfig

Anoniem
f.j.stols
10 antwoorden
 • ik vraag me af wat enkele afkortingen bij het tabblad opstarten van msconfig betekenen zoals: ccApp,SNDMon,ctfmon,AdobeGammaloader en msmgs. De rest kan ik wel thuisbrengen.Anderzijds krijg ik met opstarten hinderlijke popups van windowsinstaller die ik hierin niet vind. Verdwijnt alleen (herhaaldelijk) Ctr Alt Del te gebruiken.
 • zoek even op google

  http://www.liutilities.com/products/wintaskspro/processlibrary

  toevallig weet ik dat die eerste iets te maken heeft met norton. adobegamma loader heeft ongetwijfeld te maken met een proggie van Adobe (photoshop of acrobat reader bijvoorbeeld)

  Voorde popups zou ik even spyware tooltje draaien
  http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=115358
 • Kijk hier ook maar eens.

  http://www.devcar.com/computers/startups%20-%20full%20list.htm
 • wanderer: nuttige lijst van mee-opstartende progjes. Ik vond niet alles, ccapp is bv. Norton 2003, ctfmon iets van Office, msmgs heb ik bij mij weten niet lopen, de andere kon ik niet vinden.
  Wat betreft Adaware en Spybot: er werd niks gevonden.Hijackthis heb ik nog nooit gedaan: is dat hier van toepassing? Volgens mij is de popup meegekomen met een cd bij een boekje VJS-banden op dvd zetten van Computeridee.
 • AdobeGammaloader staat wel in de lijst :wink:
  "
  U Adobe Gamma Loader Adobe Gamma Loader.exe Adjusts monitor colours across all programs, including Photoshop. It is needed by some graphics professionals who want their monitor calibrated. Most home users will not need it. In my case I can verify this as Photoshop loads fine "

  SNDMon is iets van Norton (even ingetikt op Google)

  http://www.pchelper.nl/forum/index.php?showtopic=32867&pid=265451&st=0&#entry265451

  Staat op Virusalert hier bij de processen,dus lijkt ok.

  http://www.virusalert.nl/?show=virus&id=934&name=W32.Mediakill.a@mm
  [quote:8ae5ea962b]Volgens mij is de popup meegekomen met een cd bij een boekje VJS-banden op dvd zetten van Computeridee.[/quote:8ae5ea962b]
  Ook nog na deïnstallatie van dit proggie?
 • het enige dat ik aan de popup schermpjes zie is de kreet "TrayApp"en "Microsoft.Net Framework". Dit laatste zit met 40 mb in mijn programma's maar ik dacht dat dat moest blijven zitten? Verder kan ik - ook met die cd uit dat boekje - geen duidelijk progje vinden dat hiermee samengangt. Het dreigt een ingewikkeld verhaal te worden.
 • Hier enige uitleg over "trayapp" oftewel "trayapp.exe".

  Lees de opm. van freya;
  "Met de term 'tray' wordt de 'systemtray' bedoeld, dit is het kleine systeemvak rechtsonder in de taakbalk daar waar ook je klokje in staat. Kennelijk heb je geprobeerd iets te installeren waarbij dan een programmaatje in dit systeemvak terecht moet komen. Denk hierbij aan printers, scanners etc. Als dat zo is probeer die installatie dan opnieuw uit te voeren."

  http://kassa.vara.nl/portal?_scr=cons_question&qid=86159&cat=626

  Kan ook iets van cdfoon zijn,zoals uit deze Hijacklog blijkt,zoek naar trayapp.exe.
  Niet echt van belang,maar dan heb je gelijk even een idee hoe zo'n log eruit ziet.
  http://64.233.161.104/search?q=cache:rSh9YyHOp8UJ:www.pchelper.nl/forum/index.php%3Fshowtopic%3D14132%26view%3Dnew+TrayApp&hl=nl&lr=lang_nl
 • inmiddels ook hijackthis en keer laten lopen. Lijkt me dat ik dit niet hier moet posten maar op beveiliging etc?
 • [quote:18356fc32c]inmiddels ook hijackthis en keer laten lopen. Lijkt me dat ik dit niet hier moet posten maar op beveiliging etc?[/quote:18356fc32c]
  Lijkt mij verstandig.Geen commentaar op de andere opmerkingen?
 • die heb ik wel begrepen dacht ik. Maar kennelijk niet?
  De hijjack zal ik elders posten.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.