Vraag & Antwoord

OS Windows

Gamen op de server

Anoniem
maxosx86
7 antwoorden
  • Korte vraag: kan ik gamen op mijn windows server 2003 systeem? , het systeem heeft geluid (Soundmax Digital Audio) en Video (Asus Radeon 9550), met games bedoel ik GTA: San Andreas, Unreal Tournament 2004 en Star Trek Bridge Commander.
  • Het is er wel niet voor bedoeld maar ik zie niet in waarom het niet zou werken. Waarom gebruik je eigenlijk Windows Server 2003 als je wil gamen? Of gebruik je hem ook voor zaken waar je expliciet Windows 2003 voor nodig hebt?
  • Het is onze server, draait ook een webserver en het is onze domeinserver, maar ik wil er ook games op kunnen draaien ;) maar ik weet niet hoe ik direct3d moet inschakelen :( en directmusic
  • Ik mag aannemen dat het dan om een hobbyservertje bij je thuis gaat? Want games gaan spelen op een server in een bedrijfsomgeving lijkt me not done.
  • Sorry maar ik begrijp je gewoon even niet. Gamen op een server… Ik denk dat het technisch gezien wel kan al staat er standaard geen Directx op geïnstalleerd en dat lijkt mij ook vrij logisch.
    Als je behoefte hebt aan een server en aan gamen dan kun je beter zorgen voor twee apparte systemen. Denk je dat die 'server' nog normaal kan presteren als die CPU op 100% staat te stampen wanneer je aan het gamen bent. Het is te hopen dat die serverdingetjes idd puur voor de hobby is en niet dat andere mensen ervan afhankelijk zijn.
  • Het is zoiezo een thuisserver maar wegens gebrek aan pc's voor de lanparty wil ik zelf op de server spelen en een vriend van mij op mijn game workstation laten gamen, op Win 2003 Server zit overigens Direct X 8.0 standaard geinstalleerd volgens dxdiag. Ik heb er nu Direct X 9.0c op gezet en het is me nu gelukt door DirectDraw en Direct3D te enablen en het is gelukt de gaming prestaties zijn perfect, beter dan bij XP :D
  • Dan ligt dat waarschijnlijk aan de specificaties en niet aan 2003.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.