Vraag & Antwoord

OS Windows

Sommige programma`s starten pas op na nieuwe opstart van pc

Anoniem
roy_startpag
13 antwoorden
 • Ik heb soms het probleem dat ik bepaalde programma`s niet kan openen. Na het dubbelklikken op het desbetreffende icoontje, krijg ik eventjes de zandloper te zien maar snel daarna alleen het pijltje.
  Als ik windows xp opnieuw opstart, kan ik het programma wel weer opstarten. Ik praat dan over programma`s zoals WMP en sommige spellen die ik heb geïnstalleerd (betere kaartspellen en ook bv zuma deluxe).
  Wat kan het probleem zijn waardoor deze programma`s pas na opnieuw opstarten wel te openen zijn? Hoe kan ik dat in de toekomst voorkomen?
 • [quote:9786b1a50b="feike1977"]Ik heb soms het probleem dat ik bepaalde programma`s niet kan openen. Na het dubbelklikken op het desbetreffende icoontje, krijg ik eventjes de zandloper te zien maar snel daarna alleen het pijltje.
  Als ik windows xp opnieuw opstart, kan ik het programma wel weer opstarten. Ik praat dan over programma`s zoals WMP en sommige spellen die ik heb geïnstalleerd (betere kaartspellen en ook bv zuma deluxe).
  Wat kan het probleem zijn waardoor deze programma`s pas na opnieuw opstarten wel te openen zijn? Hoe kan ik dat in de toekomst voorkomen?[/quote:9786b1a50b]

  Ben bang dat je of je Windows XP een keer een grote schoonmaakbeurt moet geven…. of opnieuw installeren… dan weet helemaal zeker dat alles weer hoort te zijn zoals het was… Windows XP vervuild iedere keer een beetje meer als je een programma installeert en verwijderd…
 • Als je het hebt over een grote schoonmaakbeurt, waar moet ik dan aan denken? Ik heb namelijk geen zin om windows xp op dit moment opnieuw te installeren.
  Moet ik een bepaald programma gebruiken?
 • Met msconfig alle vinkjes weghalen en dan proberen zou je kunnen proberen. En ook hitman pro. Maar als dat niet helpt raad ik aan je PC toch opnieuw te installeren. Door je partities weg te gooien en opnieuw aan te maken. Dat is de beste test om te kijken of je hardware in orde is.
 • http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=155649

  kan je misschien wat handige opschoontooltjes vinden. En defragmenteren wil ook wel eens helpen. Virusscan etc al gedaan?
 • [quote:a4459e08e0="roy_startpag"]Met msconfig alle vinkjes weghalen en dan proberen zou je kunnen proberen. En ook hitman pro. Maar als dat niet helpt raad ik aan je PC toch opnieuw te installeren. Door je partities weg te gooien en opnieuw aan te maken. Dat is de beste test om te kijken of je hardware in orde is.[/quote:a4459e08e0]

  Ik heb juist gelezen dat hitman pro niet goed werk levert. Daarom heb ik alle programma`s apart geïnstalleerd. Ik heb al vaak scans gedaan op virus en spyware. Ik zal wel eens gaan defragmenteren, maar ik zie niet in waarom dat de oplossing zou kunnen zijn.
 • Post eens een Hijack This log in de Beveiliging & Privacy misschien dat er een en of andere virus cq. trjon in de weg zit!

  Zie de Faq aldaar voor een uitleg hierover
 • [quote:13580f9584="brandsrus"]Post eens een Hijack This log in de Beveiliging & Privacy misschien dat er een en of andere virus cq. trjon in de weg zit!

  Zie de Faq aldaar voor een uitleg hierover[/quote:13580f9584]

  Ok, dat zal ik nu doen. Helpt het misschien soms als ik het programma crapcleaner installeer en loslaat op mijn pc? Ik zit nu allemaal programma`s te kijken die anderen op deze site aanprijzen.
 • [quote:1acddcbcf5="feike1977"][quote:1acddcbcf5="brandsrus"]Post eens een Hijack This log in de Beveiliging & Privacy misschien dat er een en of andere virus cq. trjon in de weg zit!

  Zie de Faq aldaar voor een uitleg hierover[/quote:1acddcbcf5]

  Ok, dat zal ik nu doen. Helpt het misschien soms als ik het programma crapcleaner installeer en loslaat op mijn pc? Ik zit nu allemaal programma`s te kijken die anderen op deze site aanprijzen.[/quote:1acddcbcf5]

  zou kunnen helpen, soms blijf er wel iets temp hangen dat vertraagt oid. Leeg dan ook gelijk de map C:\documents&settings\admin\local settings\–> temp en temp inet.
 • Ja, dat kan een boel schelen als de CCleaner download en erover heen haalt! Maar een log is aan te raden in B&P :wink:
 • Ik heb net een Hijack This logje geplaatst bij Beveiliging & Privacy. Ik heb nog niet CCleaner gebruikt, omdat ik eerst even wil horen of er iets schort met mijn log.
 • [quote:b5d113a2b6="brandsrus"]Ja, dat kan een boel schelen als de CCleaner download en erover heen haalt! Maar een log is aan te raden in B&P :wink:[/quote:b5d113a2b6]

  Kan ik nu wel CCleaner installeren en gebruiken? Gaat dat niet ten koste van mijn systeem?
 • [quote:00f92a5481="feike1977"] Gaat dat niet ten koste van mijn systeem?[/quote:00f92a5481]

  :o Het zal je systeem waarschijnlijk sneller maken dan langzamer :wink:
  Handig is om bij het tabje 'fouten'' een backup te maken als je de problemen gaat repareren, ccleaner vraagt of je dit wil doen, klik dan ja.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.