Vraag & Antwoord

OS Windows

Partities

7 antwoorden
  • Om via mijn Recovery CD's windows te installeren moet ik een partitie maken om daarop te installeren. Nu moet ik nu dus een partitie aanmaken, terwijl er geen besturingssysteem op mijn computer staat. Weet iemand hoe ik nu een partitie kan maken? Ik heb overigens geen floppydrive. Met vr gr Steven Lek (PS. excuses voor de vele berichten die ik vandaag heb gezet, maar dit is nog al dringend voor een project voor school)
  • Ik weet wél hoe je in het programma zelf komt.. Eerst boot je de computer en ga je naar DOS ( ik weet dus niet hoe ) en typ dan [code:1:0d6cf27aa0]fdisk[/code:1:0d6cf27aa0] . Dan kom je vanzelf in een programma om je hardeschijf te verdelen in partities
  • Kun je niet vanaf je Recovery CD booten? Als je harde schijf nameljik is geformateerd zul je een Bootable CD in je handen moeten krijgen.
  • [quote:dd6a3dec4c="The_Aquitaine"]Kun je niet vanaf je Recovery CD booten? Als je harde schijf nameljik is geformateerd zul je een Bootable CD in je handen moeten krijgen.[/quote:dd6a3dec4c] Ik heb ook geboot vanaf de Recovery Cd's, alleen er komt een foutmelding tijdens het installeren van de CD's, en ik heb uit betrouwbare bronnen vernomen dat ik een partitie moet aanmaken voordat ik die CD's installeer.
  • Kijk dan of de cd vuil is/ krasjes heeft, en/of probeer eerst recovery cd's te bemachtigen.
  • Recovery CD's bevatten meestal geen besturingssystemen, maar je HD wel. Deze bestanden staan zoals Plextor in de andere topic zei op een verborgen partitie. Als deze is geformateert/beschadigt is geraakt, dan kun je de Recovery CD niet gebruiken, gezien de foutmelding denk ik dat dit het geval is, partities aanmaken wordt dus lastig als je geen bootmiddel hebt en zal toch niet veel uitmaken als je "Hidden Partition" er niet meer is. Heb je geen CD van Windows 98 ofzo liggen?
  • Hallo, ik heb drie recovery Cd's liggen, en ze doen het alle drie niet. Het ligt niet aan de krasjes, want die zitten er niet op. Ik ken iemand en die zou morgen voor mij een versie van Windows XP meenemen om te installeren (ik hoop dat dat legaal is, anders is het jammer :wink: ). Helaas moet ik nu wel proberen overal drivers voor apparaten vandaan te halen, want ik heb vernomen dat in de Windows versie van de fabrikant ook drivers zitten. Als iemand toevallig nog weet hoe de laptop hetzelfde te krijgen als toen ik hem uit de doos haalde, dan hoor ik dat graag. In ieder bedankt voor jullie reacties! Met vr gr Steven Lek

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.