Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

stopfout met blauwscherm

hans4
3 antwoorden
 • Mijn pc heeft de laatste tijd soms last van stopfouten. Er verschijnt dan een blauw scherm waarop de volgende melding verschijnt:

  “STOP 0x00000024 (0x001902FE, 0xF897863C, 0xF8978338, 0xF83C87B6)
  NTFS.sys – address F83C87B6 base at F83C8000, Datestamp 41107 eea.
  Als dit de eerste keer is dat u dit scherm ziet, dan moet u de computer opnieuw opstarten. Indien de fout nogmaals ontstaat, kunt u het beste het volgende uitvoeren.
  Installatie van alle antivirussoftware en hulpprogramma’s voor schijfdefragmentatie en het maken van back-ups ongedaan maken of schakel hulpprogramma’s uit. Controleer configuratie van vaste schijf en controleer of er bijgewerkte stuurprogramma’s zijn. Voer CHKDSK/F uit om te controleren of de vaste schijf beschadigd is en start de pc opnieuw op.”

  Ik heb onlangs xp opnieuw geinstalleerd en vooral tijdens het installeren van programma’s deed het bovenstaande zich voor. Na de herinstallatie van xp (met SP2) heb ik de virusscanner (AntiViruskit 2005) weer geinstalleerd, internet en vervolgens windowsupdate aangevinkt. Systeem zoekt/haalt active x bestand op. Vervolgens wil ik dan Windows update installer installeren en dan springt scherm op blauw met bovenstaande tekst. Een tweede poging gaf het zelfde resultaat.
  Na nog een keer opstarten en CHKDSK/F inschakelen, gaf deze na nog een nieuwe opstart aan niets gevonden te hebben. Daarna ging het installeren van windows update installer wel goed, evenals het downloaden en installeren van 35 updates.
  Vervolgens nog 3 niet essentiele updates gedownload: 2 voor outlook express en 1 voor de wm player 10. Installatie van de eerste 2 ging goed, maar bij installatie van wmp 10 weer blauw scherm met melding 0x00000024 etc. Weer opstarten etc. en nog een keer geprobeerd om wmp10 te installeren: weer blauw scherm. Vervolgens heb ik de virusscanner eens uitgeschakeld en toen geprobeerd om wmp 10 te installeren en toen ging het wel goed.
  Bij de verdere installatie van software nog enkele keren blauw scherm gehad. Heb bij nieuwe installatie van de programma’s die fout veroorzaakten de virusscanner uitgeschakeld en toen ging het wel goed. Heb dus het idee dat de virusscanner in min of meerdere mate de veroorzaker is (in de info van Microsoft over genoemde fout staat oa dat dit kan worden veroorzaakt door bepaalde typen antivirussoftware). Heb de AntiViruskit 2005 sinds ± september en sinds die tijd heeft mijn pc af en toe last van die fouten en bij het installeren van software, na de herinstallatie van xp, in flinke mate dus. Ook nog een keer zo’n fout gehad, toen ik de usb kabel van het beeldscherm in een 1.1 usb poort van de pc stak.
  Heeft iemand misschien een idee waardoor dit veroorzaakt wordt en of/hoe dit te verhelpen is.
 • http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/718455#0x00000024

  hier zoeken op 00000024 :
  http://www.xptuneup.com/xptuneup_stopmessages.htm
  http://aumha.org/win5/kbestop.htm
 • Probeer eens tijdelijk een probeerversie van een andere antivirus.
  Dan zal het al snel duidelijk zijn of AntiViruskit 2005 er voor iets tussen zit of niet.
  Hier kan je een trial van Kaspersky Anti-Virus Personal 5.0 downloaden(kan je 30 dagen gebruiken dacht ik):KAV 5.0 trial
  Zorg ervoor dat AntiViruskit 2005 grondig en volledig is verwijderd van je systeem vooraleer je een nieuwe antivirus op je systeem zet (welke AV het ook wordt).

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.