Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Isapnp.sys

Peter Vooges
9 antwoorden
 • Op een systeem met XP-home +SP2.
  Bij het opstarten de fout melding dat ISAPNP.SYS beschadigd is.
  Op Ms gevonden in http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;EN-US;Q315311 hoe het op te lossen. Zou vrij simpel moeten zijn, maar helaas, na de opdracht om het bestand te hernoemen, krijg ik de melding "De opgegeven map is geen bestand."
  Ook het bestand overschrijven of verwijderen gaat niet.
  Ik heb dus geen enkel idee hoe het bestand te vervangen vanaf de CD.
  Ook uitpakken naar een diskette en daarvandaan terug zetten gaat niet.

  iemand nog een suggestie hoe ik dit bestand toch kan vervangen ?
 • Nog een aanvulling:

  Heb met Knoppix (4.0) geprobeerd het oude bestand te verwijderen of hernoemen, maar dat lukt ook niet. Ik zou schrijfbevoegdheid moeten kunnen krijgen, maar kom er niet uit wat ik daarbij fout doe.
  Dat krijg je meteen OS waar je niet zo bekend mee bent….. :(
 • Probeer het eens te verwijderen met Move on boot : je duidt het bestandje aan en het wordt (hopelijk) verwijderd tijdens het booten, nog voor Windows er zich mee kan bemoeien.
 • Ga ik proberen.
  Ik heb inmiddels een soort Linux Recovery CD gebrand die wel probleemloos NTFS partities moet kunnen lezen.
  Je leest nog van me.
 • Nee, jammer. MoveOnBoot moet vanuit windows gestart worden en het systeem start niet op.
  De IsoLinux recoverCD start wel, maar eindigt bij een soort opdracht prompt en daar kom ik niet verder mee.
  Een "verwende " GUI-gebruiker, tja dan wordt het lastig.
 • [quote:1cea966053="Peter Vooges"]Heb met Knoppix (4.0) geprobeerd het oude bestand te verwijderen of hernoemen, maar dat lukt ook niet. Ik zou schrijfbevoegdheid moeten kunnen krijgen, maar kom er niet uit wat ik daarbij fout doe. [/quote:1cea966053] Die schrijfrechten zou je als volgt moeten verkrijgen. Start daarvoor de pc op met die Knoppix 4.0 cd/dvd. Ik ga er even vanuit dat je in de Nederlandstalige KDE inlogt. Nadat je op het harddiskje van je Windows partitie hebt geklikt met je linker muis knop, klik je met de rechter muis knop op dat harddiskje. Dan wijs je op Acties en klikt op Lezen/schrijven. Alleen als je Windows partitie NTFS is, dan zou je eerst de captive-ntfs driver moeten installeren.

  Of je zou het kunnen proberen met een Kanotix Live cd. Dit werd geadviseerd door iemand op het Knoppix forum.

  Edit: Aanvullende info over Kanotix.
 • Jolo,

  wat betreft de captive NTFS-driver heb je gelijk. Die heb ik nodig en ook gevonden (captive-static-1.1.6.1-0.i386.rpm). Ik heb alleen geen idee hoe ik die moet installeren in Knoppix.
  Als windows gebruiker denk ik dan gelijk, dubbelklikken en het wordt geïnstalleerd, maar zo werkt het niet. :wink:

  Die Kanotix Live CD, werkt die wel via een grafische schil, want de hierboven staande ISO-linux doet dat niet en daar kom ik dan ook niet verder mee.
 • [quote:6ffd574187="Peter Vooges"]Die Kanotix Live CD, werkt die wel via een grafische schil, want de hierboven staande ISO-linux doet dat niet en daar kom ik dan ook niet verder mee.[/quote:6ffd574187] Eigenlijk zouden zowel de Knoppix- en de Kanotix Live CD's grafisch op moeten starten. De commando's voor de captive-ntfs drivers staan op http://kanotix.com/files/tutorials/ntfs-using-captive.txt Maar volgens de info op http://www.oreillynet.com/pub/wlg/6261 werkt dit niet in combinatie met XP Service Pack 2.

  Een andere mogelijkheid is BartPE Windows live-cd. In c't magazine voor computer techniek van januari/februari 2006 staat een artikel hoe deze te maken. Een aangepaste versie wordt meegeleverd op de cd van dat blad. Ik heb zelf zojuist zo een BartPE Windows live-cd gebrand op een cdr. Er waren slechts enkele muis klikken voor nodig. Om deze BartPE Windows live-cd te kunnen branden, is wel de Windows XP cd met SP2 geslipstreamd ervoor nodig.
 • Met behulp van BartPE een Live-windows CD gemaakt.
  Helaas kan ik ook nu het bestand niet overschrijven, hernoemen of verwijderen. De melding die ik nu krijg is
  "Gegevensfout (cyclische redundantiecontrole)"

  Ik ga toch bijna geloven dat het een nieuwe installatie wordt.
  jammer.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.