Vraag & Antwoord

OS Windows

Upgrade MS Windows Home naar Pro

8 antwoorden
  • Ik werk op 1 van mijn PC's met 2 partities, c:\ en d:\. Op c:- staat MS Windows XP Home OEM en applicaties, op d: - staat data. Ik overweeg nu om deze PC op te waarderen van XP Home naar XP Pro. Dit vanwege betere integratie van XP Pro in mijn thuisnetwerk (en uniformiteit). Wat is de beste manier om dit uit te voeren zonder verlies van applicaties, data en instellingen?
  • [quote:3bde915fc4="Piet Puk"]Ik werk op 1 van mijn PC's met 2 partities, c:\ en d:\. Op c:- staat MS Windows XP Home OEM en applicaties, op d: - staat data. Ik overweeg nu om deze PC op te waarderen van XP Home naar XP Pro. Dit vanwege betere integratie van XP Pro in mijn thuisnetwerk (en uniformiteit). Wat is de beste manier om dit uit te voeren zonder verlies van applicaties, data en instellingen?[/quote:3bde915fc4] Tja je kan proberen normaal er "overheen" te installeren... maar echt garantie kan ik je niet geven dat alle instellingen blijven staan.... Je kan "c:\documents en settings" overzetten naar D:\, dan heb je in ieder geval een backup.... Daarnaast heb je een volledige versie nodig om dat te doen. De mooiste methode is natuurlijk om de C:-partitie te formateren en dan windows XP Prof te installeren maar dan moet je wel alle programma's en instellingen opnieuw maken...
  • [quote:2872331ddc]De mooiste methode is natuurlijk om de C:-partitie te formateren[/quote:2872331ddc] Dat wil ik dus juist niet :cry:
  • [quote:b6a6cf81a7="Piet Puk"]Ik overweeg nu om deze PC op te waarderen van XP Home naar XP Pro. Dit vanwege betere integratie van XP Pro in mijn thuisnetwerk (en uniformiteit).[/quote:b6a6cf81a7] Kun je aangeven wat je denkt ermee te winnen qua integratie met je thuisnetwerk? mvrgroet Edmond
  • Als jouw licenties..... (Home en Pro dus) het toestaan kun je het zonder herinstalleren. Het heeft in c't gestaan. http://board.gulli.com/thread/401986-windows-xp-home-auf-pro-umbauen/#4 meer info; http://www.tweakers.net/nieuws/37530/?highlight=xp+home Je schijnt dus niet zo maar naar SP2 te kunnen.. op eigen risico of uitzoeken..
  • [quote:21b3580289]Kun je aangeven wat je denkt ermee te winnen qua integratie met je thuisnetwerk? [/quote:21b3580289] Ik wil deze PC met Home lid maken van mijn domein. Daarnaast wil ik gpedit gebruiken, enkel aanwezig in Pro.
  • [quote:10f28b8226="Piet Puk"][quote:10f28b8226]De mooiste methode is natuurlijk om de C:-partitie te formateren[/quote:10f28b8226] Dat wil ik dus juist niet :cry:[/quote:10f28b8226] De enige manier om Home te vervangen door Pro is een format C: Dan zul je inderdaad je zooi op een andere partitie moeten onderbrengen om niets te verliezen. Domeinen en gebruikersbeheer zijn inderdaad uitsluitend aanwezig in de Pro versie.
  • Heb je de in de c't beschreven 2 bits methode dan al geprobeerd?

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.