Vraag & Antwoord

OS Windows

runas

3 antwoorden
  • Als ik in cmd dit intik: runas /profile /user:Hendrik "notepad", dan moet ik nog het wachtwoord opgeven voor mijn user. Is er niet een mogelijkheid om er ook een wachtwoord bij te zetten, zodat je die niet daarna nog in moet tikken
  • [quote:d9a7299e2c="Hend"]Als ik in cmd dit intik: runas /profile /user:Hendrik "notepad", dan moet ik nog het wachtwoord opgeven voor mijn user. Is er niet een mogelijkheid om er ook een wachtwoord bij te zetten, zodat je die niet daarna nog in moet tikken[/quote:d9a7299e2c] Het is puur bedoeld om tijdelijk als administrator in te loggen en dan een instelling of programma te installeren c.q. wijzigen. Je moet dus altijd inloggen met wachtwoord tenzij de account geen wachtwoord heeft. zie ook de help van "runas"
  • Je zou de command line utility [url=http://www.commandline.co.uk/sanur_unsupported/index.html]sanur[/url] kunnen gebruken, hiermee kun je aan het runas commando een wachtwoord meegeven. Dit kun je bijv. via een batchbestand doen. Nadeel is dat je wachtwoord gewoon leesbaar is in je .bat bestand. Er zijn ook tools zoals [url=http://www.quimeras.com/default.asp?control=1]TqcRunas[/url], waarmee je de runas opdracht als een encrypted bestand wordt opgeslagen. Hierdoor blijft je wachtwoord onleesbaar voor anderen.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.