Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

opnieuw installeren winxp

peter444
8 antwoorden
 • Ik heb een pc (PentiumIV) met vooraf geinstalleerde WINXP home-editie en allerlei andere software. Deze heb ik dus kant-en-klaar gekocht. Een aparte WINXP-installatie cd zat er echter niet bij, wel een recovery cd.
  Ik heb er inmiddels een aantal voorgeinstalleerde progjes afgegooid omdat ik ze niet gebruik, maar ik wil eigenlijk nu eens de pc helemaal schonen zodat er alleen maar WINXP op staat (en daarna installeer ik de door mij gewenste software). Ik beschik wel over een originele WINXP home-installatie cd van mijn vorige pc, die defect is. Kan ik met die vorige installatie cd WINXP op mijn huidige computer installeren of gaat dat niet (vanwege een ander serienr van die cd). Ik weet overigens wel het serienummer van mijn huidige pc.
  Maar activeren daarna zou dat ook lukken??
 • Als dat een standaard installatie cd is, kun je hem op je nieuwe pc installeren. Serienummer maakt niet uit. Activeren is ook geen probleem, zolang je het niet op tientallen pc's installeert. Zorg wel dat je voor alle onderdelen de juiste drivers hebt, dat wil met merkpc's nog wel eens wat lastig zijn.
 • Je kan vooraf je huidige drivers van je huidig systeem halen:

  Een programma ervoor heet WinDriver Ghost.
  http://www.shareup.com/WinDriver-Ghost-download-671.html (= trial)
  Als je het opent, dan kan je kiezen voor alle drivers, of alleen voor de drivers die niet bij een Windows installatie behoren.
  Dan kan je het starten. Je hd wordt gescand en de drivers worden in een directory naar keuze overgebracht.
  Er wordt voor elke driver een subdirectory aangemaakt.

  Als je dit op cd brandt, dan moet je bij een herinstallatie deze cd als locatie van je drivers aangeven, en alles verloopt als een fluitje van een eurocent.

  Uitleg van Delorean:

  Na installatie en het aanklikken van het icoontje op bureaublad van WinDriver kies je eerst "Register later" om te kunnen beginnen.

  Vervolgens klik je: Fast Collect\ Make All\ en nu kan je locatie opgeven waar deze drivers opgeslagen moeten worden, standaard kiest het programma c:\My drivers
  De backup duurt ongeveer een 5 à 10 min.
  Als de backup gedaan is, zet je de map My Drivers op CD.

  Na je nieuwe Windows installatie plaats je deze map op je harde schijf terug.
  Als je dan nadien naar Start\ Configuratiescherm\ Systeem\ Hardware\ apparaatbeheer gaat,
  dan kun je vervolgens de nodige drivers installeren van de apparaten die met een geel vraagteken zijn aangeduid
 • Harstikke bedankt voor jullie informatie over dit onderwerp.
  Ik ga het komende week allemaal eens proberen en dan hoor je nog wel of het gelukt is.
 • In aansluiting op deze vraag en om niet een nieuw topic te openen heb ik de volgende vraag.
  Ik heb een gebruikte computer gekocht met daarop een engelstalige versie van windowsXP, ik wil deze vervangen door mijn eigen Nederlandstalige versie van WindowsXP home.
  Ik zou het liefste alle bestanden van de vorige eigenaar inclusief de WindowsXP verwijderen en dan mijn eigen versie op een maagdelijke schijf installeren.
  Is dit mogelijk.
 • Gewoon opstarten van de XP cd, en kiezen voor nieuwe installatie, de harde schijf wordt dan geformatteerd.
 • Ik kan niet kiezen, Windows wordt direct opnieuw geinstalleerd.
  Geeft dit hetzelfde resultaat.
 • In t bios opstartvolgorde veranderen zodat je als eerste boot van je CD speler, daarna partitie verwijderen en nieuwe aanmaken en doorgaan

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.