Vraag & Antwoord

OS Windows

Wind. 98 over XP prof. maar opstart. met diskette lukt niet

23 antwoorden
 • Hoi, :D Ik wil graag XP Prof. van mijn pc verwijderen en dan windows 98 er op zetten. *Het probleem is dat het opstarten met de diskette ( die ok is ) niet lukt. Ik doe de diskette (wind. 98 ) in het station.., start de pc op.. en dan kom ik gewoon op het bureaublad terecht. Moet ik misschien iets wijzigen in het bios?? ( in het bios ben ik niet zo thuis) Wie weet wat ik fout doe of waar de fout zit?
 • Inderdaad in bios de opstartvolgorde aanpassen, diskette eerst.
 • Dank je, maar hoe doe ik dat precies? :oops: :D Moet ik dat doen onder Advanced CMOS Setup? of? Wil iemand mij precies in stappen uitleggen? (Oja, enne.. ik moet het ook zonder muis doen ( de pc pakt alle muizen niet, ik ga straks even nieuwe halen, en zien of een nieuwe wel werkt )
 • Wat voor bios zit er op ? Meestal is het boot sequence (spel fouten voorbehouden. En daar onder kan je dus de boot volgorde aanpassen.
 • boot sequence zie ik nergens Bedoel je dit >AMIBIOS SIMPLE SETUP UTILITY -VERSION 1.19 dit staat bovenaan het bios. En als ik op avdvanced cmos setup klik zie ik dit: Quick Boot enabled 1st Boot Device IDE-0 2nc Boot Device CDROM 3rd Boot Device Floppy Enz.... .... (enne, ik heb inmiddels weer een muis werkende gekregen :P )
 • Dat is het juiste menu. Bij 1st boot device floppy instellen, en 2e of 3e de harddisk (IDE-0).
 • sorry, ik weet niet hoe dat moet, en wil niet gaan zitten prutsen. Hoe doe ik dat, dat instellen?
 • Staan er onderaan die avdvanced cmos setup geen info over enkele toetsen die je kunt gebruiken? Zoals F1 voor Help. Als je nu Boot Device Floppy met de pijljes toets selecteert, en op de spatiebalk drukt, gaat die Boot Device Floppy dan omhoog?
 • Het is gelukt met hulp...bedankt voor de reakties allemaal! :D
 • Hoi :D Toch nog een vervolg... A:\>fdisk Berichtfout 6. Zie de header van FDISK.MSG voor foutdefinities dat kwam in beeld maar ik ben toch verder gekomen en zie nu keuzes: FDISK-opties: Huidige vaste schijf 1 Kies een van de volgende opties: 1. dos-partitie of logisch station maken 2. actieve partitie kiezen 3. een partitie of logisch dos-station verwijderen 4. Partitiegegevens weergeven Kan iemand mij even verder loodsen? ( heb dit niet eerder gedaan namelijk)
 • Een handleiding van FDISK is op de site van [url=http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;nl;255867]Microsoft Hulp en ondersteuning.[/url] Maar gezien de foutmelding, kun je waarschijnlijk beter gebruik maken van [url=http://www.mecronome.de/xfdisk/index.php]XFDISK.[/url]
 • Wat is de grootte van de harde schijf, FDISK kan niet (of niet zonder meer) overweg met grote formaten (bv >64GB). De foutmelding zie ik op zich wel vaker, ik negeer hem, maar deze zal toch echt wel een zinvolle betekenis hebben.
 • Deze handleiding vind ik ook wel mooi. [url]http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/598646[/url] Kijk ook even bij "incompatibility issues" Deze Fdisk "Supports hard disks up to 128GB in size" [url]http://www.23cc.com/free-fdisk/[/url] Ik heb wel eens gelezen,dat Fdisk op de ME opstartdiskette ook werkt voor grotere schijven,maar dat heb ik niet getest. De schijf indelen met XP-CDRom kan natuurlijk ook en dan de installatie afbreken na indeling.
 • [quote:7c6b9d44c9="wanderer"]Deze Fdisk "Supports hard disks up to 128GB in size" [/quote:7c6b9d44c9]Klopt, staat ook ergens .[url=http://www.pcpret.nl/weetjes/weetjes.htm#fdisk98]Fdisk en format voor harde schijven groter dan 64GB[/url] op mijn site, als geheugensteun. Met iets meer informatie kan er een beter antwoord worden geven, het is nu toch een beetje gissen.
 • in NL: http://support.microsoft.com/kb/q263044/
 • systeem spec’s: - Celeron 300. - 192 mb ram geheugen. - 52x speed CD-rom speler. - 10 Gb Harde schijf. - Diskette station. - Onboard geluidskaart. - Onbekende video kaart. - Windows XP proffesional
 • [quote:df28a2a1a4="~Vlinder~"]Hoi :D Toch nog een vervolg... A:\>fdisk Berichtfout 6. Zie de header van FDISK.MSG voor foutdefinities dat kwam in beeld maar ik ben toch verder gekomen en zie nu keuzes: FDISK-opties: Huidige vaste schijf 1 Kies een van de volgende opties: 1. dos-partitie of logisch station maken 2. actieve partitie kiezen 3. een partitie of logisch dos-station verwijderen 4. Partitiegegevens weergeven Kan iemand mij even verder loodsen? ( heb dit niet eerder gedaan namelijk)[/quote:df28a2a1a4] 3 dus verwijderen.....
 • Ik heb gisteren per ongeluk gekozen voor 1. En nu lees ik dus dat ik 3 had moeten kiezen, wat nu?
 • Nog een keer fdisk starten, en dan voor optie 3 kiezen.
 • Dat lukt me niet, ik krijg als ik nu de pc opstart met de diskette in het station: Preparing to start your computer. This may take a few minutes. Please wait... Data error reading drive A Abort, Tetry, Ignore, Fail? ( maar ik maak even een web-log aan, waar ik foto's plaats van wat ik in mijn scherm zie, dat is net zo handig) deze wordt het> http://pceetje.web-log.nl/

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.