Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Limiet installeren windows?

None
8 antwoorden
 • Hallo,

  Installeer ik net windows opnieuw(iets wat ik toch regelmatig doe), krijg ik in het scherm van windows registreren\activeren een melding dat de product-key te vaak gebruikt is.
  Is dit gebruik maken van de monopoly positie van microsoft of is er meer aan de hand en hoe kan ik dit oplossen?(zal toch geen nieuwe licentie moeten kopen)
 • ik heb wel eens gehoord dat je win xp op 3 schijven maximaal kunt instaleren
  dus heb je 4 hdd s kun je er 1 niet instaleren
  mischien heeft dit er ook een beetje mee te maken mischien
 • De licenie voor windows is voor 1 pc configuratie.
 • [quote:5f9329ee63="Martijn Hogendorf"]De licentie voor windows is voor 1 pc configuratie.[/quote:5f9329ee63]

  Dat mag dan waar zijn, maar als je WinXP op diezelfde PC opnieuw wilt gaan installeren dan is daar in principe niks mis mee. Probleem is alleen dat Microsoft zijn activering server zo heeft ingesteld dat je bij het te vaak activeren niet meer automatisch een activeringscode krijgt. Om dan toch te kunnen activeren moet je de telefonische methode kiezen. Je krijgt dan diezelfde server aan de lijn (maar dan een ingeblikte dame) waarmee je de procedure doorloopt. Als dat ook niet gaat, dan wordt je automatisch doorgeschakeld naar een echte dame (of heer) aan wie je de zaak uit kunt leggen. Meestal lukt het dan wel, en als die niet mee wil werken probeer je het gewoon nog een keer.
 • Naast een limiet op het aantal toegestane installaties, houdt MS de activatiegegevens voor 3 maanden bij.
  Als je iets té gretig (te snel achter mekaar) herinstallaties doet heb je dus vrij snel prijs.

  Er is in 2005 ook een wijziging doorgevoerd in de activatiepolitiek van MS:
  [quote:8480c10502]Bron: Redactie Tweakers.net

  Op 28 februari zal Microsoft een aanpassing in de Windows XP-productactivatie doorvoeren. Het zal vanaf dan niet meer mogelijk zijn om Windows XP-installaties die voorzien zijn van een product key die uitgegeven werd door een OEM via het internet te activeren. Grote systeembouwers werken over het algemeen met een System Lock Preinstall-systeem waarbij de gebruiker enkel nog zijn besturingssysteem hoeft te activeren en enkele basisinstellingen moet selecteren. De installatie zelf is dan echter al gebeurd door de systeembouwer zelf. Vanaf volgende week zal het niet meer mogelijk zijn deze activatie via het internet uit te voeren, maar zal dit telefonisch moeten gebeuren.

  Softwarepiraten maken namelijk handig misbruik van deze mogelijkheid door de licentiesleutels van dergelijke systemen te stelen om daarmee illegale installaties te activeren. Om deze illegale verspreiding te verhinderen zullen gebruikers binnenkort dus telefonisch contact moeten opnemen met Microsoft om hun besturingsssyteem te activeren. In een eerste fase van deze maatregel zal het enkel gaan om de licenties die via de twintig grootste OEM-systeembouwers verkocht worden, om later uitgebreid te worden naar alle OEM's die System Lock Preinstall-configuraties verkopen. Zowel de reeds verkochte licentiesleutels als de licenties die in de toekomst verkocht zullen worden vallen onder deze maatregel.

  Windows XP-gebruikers die gebruikmaken van een licentiecode die is uitgegeven door een van de bewuste OEM-fabrikanten en die hun Windows-exemplaar willen activeren via internet, zullen een melding op hun scherm krijgen dat activatie niet mogelijk is en dat Microsoft gebeld moet worden. Dit geldt zowel voor systemen die de afgelopen jaren zijn verkocht, als voor computers die in de toekomst nog aangeschaft zullen worden. Volgens een woordvoerder van het Redmondse softwarebedrijf zal deze verandering weinig problemen veroorzaken voor de gemiddelde consument.
  [/quote:8480c10502]
 • je kan windows XP maar op 1 pc instaleren als je de software bij aankoop van je pc er bij hebt gekregen.
  als je XP ook op een andere pc hebt geinstaleert dien je het daar van af te halen en dan kan je wel weer die keycode gebruiken.
  ik heb dat probleem ook gehad en toen heb ik microsoft gebeld en die zij dat zo.
 • Je [i:7652fc489f]mag[/i:7652fc489f] Windows XP maar op 1 PC installeren. En het doet er daarbij niet toe of de software bij de PC is geleverd of niet. Waarmee dus niet gezegd is dat het niet kan.
 • je kan zorgen dat je XP op verschillende pc's kan instaleren door bij microsoft een licentie code aan te vragen.
  dit kost wel geld maar dan kan je XP wel op meerdere pc's instaleren

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.