Vraag & Antwoord

OS Windows

Beeld valt weg bij starten spel vanaf CD-rom

8 antwoorden
  • Op de computer van mijn zoon (Compaq deskpro, PIII 1.0GH) valt momenteel steeds het beeld weg wanneer ik een spelletje wil opstarten. Het beeld wordt zwart en in sommige gevallen komt er de volgende foutmeldling. Het besturingssysteem is windows 98SE Fatale uitzondering in OE 0028:FF07E2D9. De PC loopt daarna vast. Ik denk dat het misschien te maken heeft met een aantal nieuwe drivers die ik recentelijk geïnstalleerd heb, maar dit zijn nieuwere versies van de al aanwezige. Ik heb al geprobeerd om de oudere driver weer te installeren, maar het probleem blijft bestaan. Recentelijk is ook van HP een nieuwe versie van de chipset software utility geïnstalleerd. Alles in deze computer is nl. wel van intel (intel 815 chipset). Het lijkt mij geen ingewikkeld probleem omdat het wel gewerkt heeft, ik weet alleen niet wat ik moet doen om e.e.a. weer werkend te krijgen.
  • Ter aanvulling nog even het volgende: Het lijkt wel alsof er geen data-overdracht plaatsvindt wanneer het spel geactiveerd wordt. De CD start wel, maar op het scherm is, behalve de zandloper, niets te zien. Ik hoop op een oplossing.
  • [quote:9f421fa071="rwijfj"]Op de computer van mijn zoon (Compaq deskpro, PIII 1.0GH) valt momenteel steeds het beeld weg wanneer ik een spelletje wil opstarten. Het beeld wordt zwart en in sommige gevallen komt er de volgende foutmeldling. Het besturingssysteem is windows 98SE Fatale uitzondering in OE 0028:FF07E2D9. De PC loopt daarna vast. [/quote:9f421fa071] kijk eens deze pagina van microsoft, misschien vindt je hier een oplossing. http://support.microsoft.com/kb/189655/ succes
  • Op de betreffende computer is nog geen internetverbinding en dus ook geen anti virussoftware geïnstalleerd. De melding die ik krijg is een fatale uitzondering. Er staat achter de code verder niets.
  • [quote:07176661d0="rwijfj"]Op de betreffende computer is nog geen internetverbinding en dus ook geen anti virussoftware geïnstalleerd. De melding die ik krijg is een fatale uitzondering. Er staat achter de code verder niets.[/quote:07176661d0]Fatale uitzondering in OE 0028:FF07E2D9 wijst in de richting van je videokaart/drivers, misschien is de beeldresultie niet juist voor dit spel, te hoog te laag !!!! aantal kleuren ! verschillende spelletjes willen nogal eens drivers/instellingen omzeep helpen. als het kan, hang de pc eens aan het net, nu kun je nog alle updates ophalen voor win98se bij microsoft, na juni/juli 2006 niet meer. probeer in ieder geval de juiste/laatste drivers voor de videokaart te her-installeren. geldt ook voor de audio drivers. eventueel een recovery CD gebruiken om in de oude situatie terug te keren. succes
  • Omdat er toch nog niet zoveel geinstalleerd was, heb ik de harde schijf geformatteerd en alles opnieuw geinstalleerd. Tijdens de allereerste installatie draaide alles goed. Zelfs nu ik hetzelfde geinstalleerd heb, blijf ik die fatale uitzondering houden. Dit moet toch een oorzaak hebben, vooral omdat het dezelfde drivers zijn. Is het misschien de volgorde van installeren? Ik wil graag achterhalen wat nu het probleem is, zodat ik er van kan leren.
  • [quote:86a37098ab="rwijfj"]Omdat er toch nog niet zoveel geinstalleerd was, heb ik de harde schijf geformatteerd en alles opnieuw geinstalleerd. Tijdens de allereerste installatie draaide alles goed. Zelfs nu ik hetzelfde geinstalleerd heb, blijf ik die fatale uitzondering houden. Dit moet toch een oorzaak hebben, vooral omdat het dezelfde drivers zijn. Is het misschien de volgorde van installeren? Ik wil graag achterhalen wat nu het probleem is, zodat ik er van kan leren.[/quote:86a37098ab]even een paar vragen, heeft het PC MoBo "video on board" en een losse videokaart, zo ja dan in de BIOS "video on board" uitzetten, is er ook een losse audiokaart dan ook de audio op het MoBo via de BIOS uitzetten. heeft de PC inclusief het spel na herinstallatie goed gewerkt of is het direct weer fout gegaan, nog andere spellen geinstalleerd. het beste is alleen windows te installeren is dit stabiel, dan eerst de orginele MoBo drivers laden die bij de PC geleverd zijn. is het dan nog steeds goed, dan een voor een wat anders installeren, gaat het dan fout dan weet je direct waardoor.
  • Video en geluid zit op het Mobo, er zijn geen losse kaarten geïnstalleerd. Alles heeft na de 1e installatie gewoon gewerkt. Na de herinstallatie ging het direct mis. Ik zal nu proberen om de volgorde van installatie aan te houden zoals het de 1ste keer gegaan is. Nadien heb ik een nieuwere driver van de videokaart geinstalleerd. Wellicht dat de pc dit net niet trekt. Ik heb ook de kleuren aangepast van 16 bits naar ware kleuren. Zou dit er ook iets mee te maken kunnen hebben?

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.