Vraag & Antwoord

OS Windows

Geen schijf in station?

4 antwoorden
  • Bij het opstarten van windows XP krijg ik sinds kort een melding dat er geen schijf in het station is. Er Staat dus in de balk bovenaan het schermpje : Windows Geen schijf in station zonder vermelding van welk station? Hoe krijg ik dit weg?
  • ik neem aan dat je die melding al heel snel na het aanzetten van de pc krijgt, en niet pas bij het opstarten van xp?? kijk eens in de bios: ik vermoed dat er iets mis is met de boot-instellingen. zou zo maar kunnen zijn dat de pc alleen van diskette of alleen van cd, of eventueel diskette-of-cd..... in geen van die gevallen wordt er gekeken naar de hd. als de hd defect is krijg je dacht ik een iets andere melding dan ´er is geen schijf geplaatst´.
  • Als XP helemaal is opgestart verschijnt de melding, als de muispijl bewogen wordt. In de bios is niets bijzonders te vinden in het bootmenu en er wordt ook geen station genoemd waar de schijf zou ontbreken.
  • aha, het doet zich dus niet voor bij het opstarten maar als xp al helemaal ís opgestart.... in dat geval lijkt er dus een tekortkoming in xp te zijn. in de verkenner zijn alle stations benaderbaar? heb je systeemherstel al geprobeerd?

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.