Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Gebruikersaccount met beperkte rechten

Anoniem
None
7 antwoorden
 • Beste mensen,

  Ik heb op onze computer met windows XP een account met beperkte rechten. Dit is absoluut niet de bedoeling, ik moet namelijk wel een programma kunnen installeren.

  Nu is het zo dat de officiële 'beheerder', mijn vader, niet mee wil werken omdat hij denkt dat wij problemen op de computer veroorzaken door het installeren van onschuldige programmaatjes zoals de nieuwste versie van MSN etc.
  Ik vind dit erg paranoide maar krijg dit de oude man niet aan het verstand! Het probleem is dat ik nu dure telefoonkosten moet maken om met mijn studiegenoten te kunnen communiceren….

  [b:0de171fd58]Mijn vraag: Hoe kan ik mijn gebruikersaccount 'normaal' krijgen zonder toestemming van mijn vader???[/b:0de171fd58] Ik ben 27!!!!
 • voor een paar euro heb je een pc waar je me kunt MSN'en, dus dat heb je zo terug verdient met die besparing aan tikken.
  Ik heb pas nog een P133/32 MB in orde gemaakt voor iemand die niks te makken had, daar draaide MSN 7 en hoger niet goed op maar GAIM wel en hij kan al zijn vriendjes/vriendinnetjes bereiken. Zijn vader, die op de grens vd WAO zit, heeft wel voor 3 tientjes een eenvoudige router gekocht…..
  Kortom: er is nog hoop voor je…
  edit: opm weggehaald, maar maak ze zelf eerst niet…..als zijnde belangrijk, het stond prominent in het bericht…
 • Die laatste opmerking had je beter niet kunnen maken en bovendien gaat het hier niet om geld: ik heb een laptop, maar niet bij me! Ik dacht dat mijn vraag ook wel duidelijk was en dit lijkt me niet een antwoord op mijn vraag!

  Als iemand me wil helpen, graag…

  Ik ben ook erg geholpen met een artikel o.i.d. om mijn vader te overtuigen dat zijn [b:5430ebc0f5]volwassen[/b:5430ebc0f5] kinderen niet de oorzaak hoeven te zijn van de problemen die de computer heeft (onbekende opstartproblemen of andere vage problemen zonder duidelijke oorzaak).
  N.B. sinds mijn vader Google Earth had geinstalleerd deden de problemen zich voor en moest de computer opnieuw worden geinstalleerd, en toch "hebben wij (zn kinderen) het gedaan"!!! We worden daarom nu afgestraft met een beperkte gebruikersaccount. Dit gaat wel wat te ver!
  HELP ME!!!!!
 • als je je vader wilt overtuigen en geld is geen probleem, vraag je toch een offerte aan van een computerspeciaal zaak die dit zegt te kunnen.
  Voordeel: je hebt geen conflict met jouw vader en krijgt precies voor elkaar wat je wilt.
  Wees de volgende keer wat duidelijker svp….
 • [quote:19808c4f88="Inger79"]Ik dacht dat mijn vraag ook wel duidelijk was en dit lijkt me niet een antwoord op mijn vraag![/quote:19808c4f88]Met alle respect; gezien je leeftijd is dit m.i. niet een erg volwassen verzoek om een oplossing. Het probleem is een twistpunt tussen jou en je vader. Hij is bang dat jij/jullie onder een beheerders account schadelijke software kunnen installeren. Strikt genomen heeft ie daar in principe natuurlijk nog gelijk in ook. Jullie zullen zijn persoonlijke vertrouwen moeten winnen om hem te overtuigen dat je dat niet zult doen. En daar kan geen artikel je bij helpen.

  Trouwens, in principe is het natuurlijk al goodwill van zijn kant dat je überhaupt van zijn computer gebruik mag maken. Je hebt m.i. geen enkel 'recht' daarop. Ofdat dat een erg 'sociaal' standpunt is, is een andere discussie.
  [quote:19808c4f88]Hoe kan ik mijn gebruikersaccount 'normaal' krijgen zonder toestemming van mijn vader???[/quote:19808c4f88]In principe kun je best met de nodige middelen een administrative account forceren, dat is alleen 'niet zo netjes' tegenover je vader.
  Kortom: er bestaat simpelweg geen technische oplossing voor je 'probleem'.
 • Als het om XP Home gaat kan je gewoon opstarten in veilige modus en inloggen met de administrator account die standaard in windows xp zit. Dan kan je met die account jouw account ook administrator rechten geven.
  Als je pa niet in veilige modus komt of niet echt veel verstand heeft van computers zit er waarschijnlijk geen wachtwoord op de administrator account.

  Maar heeft op z'n 27ste nu geen eigen computer? :-? :P
  Voor iets van €600 heb je een leuk nieuw pc'tje waar ook al die ongein op kan.
 • pa houdt waarschijnlijk ook de internetverbinding "bezet"… dan brengt een router uitkomst….
  Voor alleen MSN voldoet een pc van een paar tientjes.. ;)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.