Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Engelse Media Centre ook voor NL?

Hans.Vosman
26 antwoorden
 • Ik heb een Engelse HP gekocht met een Engelse Windows Media Center er op.
  Maar als ik de tv wil aansluiten vraagt hij op een gegeven moment om een zip code. Als ik dan mijn postcode opgeef geeft hij aan dat voor deze postcode niets gevonden is.

  Hoe kan dat en hoe los ik dat op?
 • [quote:767c274cbd="Wiep Corbier"]Ik heb een Engelse HP gekocht met een Engelse Windows Media Center er op.
  Maar als ik de tv wil aansluiten vraagt hij op een gegeven moment om een zip code. Als ik dan mijn postcode opgeef geeft hij aan dat voor deze postcode niets gevonden is. [/quote:767c274cbd]In de NL versie moet je op een gegeven moment ook een regio/land invullen. Daarna Postcode, en daarna verschijnt er (hopelijk) een lijstje providers voor dat gebied. De precieze details weet ik niet meer. Binnenkort haal ik MCE Guider van mijn MCE computer en dan kom ik die instelling weer tegen. MCE Guider is een vrij gebruikersvriendelijke manier om de zenders in te stellen. Geen aan/afrader, ik zou het alleen gebruiken als dat nodig is.
 • Je zou effe de landinstellingen van je mce op Nederlands zetten.

  Start > Config. Scherm > Landinstellingen

  suc6 8)
 • Thanks, ik denk dat ik ook een verkeerde kabel had.

  Nog een vraag, helpt het als ik digitale tv bij mijn provider erbij neem?
 • Nee, als je gewoon geen lijst providers te zien krijgt, dan kan je de rest vergeten dus ook digitale TV want dat is 1 van die providers.
 • Ik heb aanwijzingen in onderstaande link uitgevoerd maar dat werkte ook niet. Kon ook de zip code niet vinden. En toch moet dat lukken?

  http://mceguider.oabsoftware.nl/NL/index.php?MainURL=body-manual.htm
 • Ja op zich wel. De versie van de software verandert nogal eens. Ik heb mijn MCE systeem MCE guider gisteren verwijderd (gids werkte niet meer). Ik had het gebruikt om makkelijk de zenders in te stellen. Omdat op dit moment nog maar 1 zender ontbreekt en ik ook weet dat ik het met prefs.xml weer opnieuw kan instellen, heb ik MCE Guider niet meer nodig.
  Ik moest dus beginnen met de juiste regio te kiezen en de overige instellingen spraken voor zich. EN ja, ik kon dus wel UPC Almere instellen.
  Ik heb een goed werkende prefs.xml in de juiste map gezet, ik heb de gidsgegevens verwijderd. Ik heb mijn register opgeschoond, daar stond me een zooi. Daarna kon ik de juiste zender gewoon kiezen. Gids werkte overigens nog niet. Vermoedelijk kun je op deze manier prefs.xml dus ook gebruiken om de zenders af te stemmen, daarvoor is kennelijk geen werkende gids nodig.

  Het kan zijn dat het register opschonen niet altijd nodig cq. verstandig is, … In het register staan de kanaalnummers en frequenties. Nu gebruikt MCE de standaardnummering en dan heb je die register informatie niet nodig en daarom werkt het. Die informatie kan overigens gewoon worden toegevoegd. Problemen verwacht ik alleen wanneer er juist geen gebruik wordt gemaakt van de standaardnummering of wanneer de zenderfrequenties niet passen in het standaardraster waar WIndows vanuit gaat.
 • [quote:af764df53e="Wiep Corbier"]Kon ook de zip code niet vinden. En toch moet dat lukken?[/quote:af764df53e]Ik denk dat je je hierop moet concentreren. Zonder juist code zall ook MCE Guider niet werken. Met de juist zip of postcode, zou je MCE Guider misschien niet nodig hebben. Zelf werk ik het liefst met zo min mogelijk tooltjes zeker als WIndows het zelf net zo goed of zelfs beter kan. Het zwakke punt blijft voor mij de zeer ongebruikers vriendelijke manier om de zenders (zender volgorde) in te stellen. Aangezien MCE al jaren bestaat, verbaast mij dit ongelooflijk. Ik blijf mijn goede prefs.xml voor de toekomst koesteren. Scheelt mij uren tijd.
 • Nou, ik krijg het niet voor elkaar. ik heb wel een verbinding van de computer naar de tv en dat werkt allemaal prima. Vervolgens heb ik een splitter tussen mijn tv en computer, de coax-kabel dus, maar ik krijg een beeldje met sneeuw een de rest blijft zwart. Ik weet het niet meer. :cry:

  Zelf heb ik het idee dat je de kanalen toch zelf moet zoeken en instellen zoals je met de tv doet? Maar waar moet ik dat in godsnaam doen in MC?
 • Kun je wat meer vertellen over de computer en de TV kaart? Omdat ik een programmeur heb ik zelf een programma geschreven die de TV-tuner rechtstreeks kan aansturen. Daarmee kan ik dan controleren of de TV-tuner wel kan wat er wordt beloofd. Er zijn ook wel andere programma's in omloop, zoals CHrisTV waarmee je dat ook kan. Die heb ik overigens ook gebruikt en staat bij mij ook nog steeds geinstalleerd. Dat is een goed programma die vrij snel door heeft wat er ingesteld moet worden. Soms wel even zoeken om het geluid goed in te stellen.
  Daarmee kan je in ieder geval de basis functionaliteit testen. Want ja, het is prettiger wanneer je weet dat het misschien wel zou kunnen gaan werken.

  Nu is er in Engeland 1 ding anders dan in Nederland, en dat is het TV geluid. Daarom is het belangrijk om exact te weten wat je voor TV kaart hebt. Wat is namelijk het geval, Engeland gebruikt voor stereo geluid Nicam. Nu gebruikt Nederland en Duitsland een ander systeem. Specifieke TV kaarten kunnen het 1 of het ander. Zeer uitgebreide TV-kaarten kunnen gelukkig beide aan. Alleen moet daarvoor soms wel een speciale chip (DSP oid) worden geprogrammeerd. Daar hoef je normaliter niet over in te zitten, dat doet de TV-kaart driver/programma wel voor je. Omdat ik onlangs een oude TV ontvanger wilde gebruiken ontdekte ik het verhaal over Nicam, en standaard stond die vermoedelijk daarop ingesteld. In ieder geval lukte het me niet om er een zinnig beeld uit te krijgen, totdat ik het geluidskanaal goed had geprogrammeerd voor de NL situatie (in Windows XP). Heel soms lukt het wel om op een zender af te stemmen, alleen ontbreekt dan het geluid. Wanneer het mogelijk is de TV kaart te bekijken, moet je nagaan wat het type TV-ontvanger er op zit (bv Philips FI1216MF oid) en let ook op eventuele andere informatie (zoals CCIR B/G/I oid). De net genoemde reeks betekent dat de tuner veel aankan … is er maar 1 zo'n letter, bv I, dan is er vermoedelijk al een probleem.
 • Ik heb nu wat te pakken!! In het bijgeleverde softwarepakker Arcsoft Showbiz heb ik de kanalen/programma's zichtbaar.

  Echter. WME geeft een video error aan. Hij zegt me de computer opnieuw op te starten maar dat biedt geen relaas.

  Tv ontvangen is nu dus gelukt!

  Nu nog uitpluizen wat er met Media Center zelf aan de hand is.

  Ik heb een HP Media Center M587.uk
  Kaart is Hauppage WinTV-PVR TV and FM radio tuner.
 • Heb je hier wat aan of heb je dit al gezien? http://www.xpmce.nl/ipb/index.php?showtopic=150&mode=linearplus
 • [quote:6b9a7aa65a="Wiep Corbier"]Zelf heb ik het idee dat je de kanalen toch zelf moet zoeken en instellen zoals je met de tv doet? Maar waar moet ik dat in godsnaam doen in MC?[/quote:6b9a7aa65a]Wat heb je precies gedaan? Op zich doet MCE dit dus wel automatisch nadat de tv en gids is ingesteld. Je zou ook voor een handmatige optie kunnen kiezen. Ik heb die nog nooit uitgeprobeerd omdat dat voor mij niet hoefde. Er is de mogelijkheid om ontbrekende zenders toe te voegen. Alleen moet je een kanaal nummer invullen die vrijwel nergens gedocumenteerd is. Die informatie is wel terug te vinden in bv een WIndows DDK voorbeeld. Alleen lijkt me dat niet de meest handige plek. Ik heb de lijst een tijdje terug vertaald naar Excel formaat. Kan er ook wel een html versie van maken.
 • [quote:90eba31f23="Hans.Vosman"]Wat heb je precies gedaan? [/quote:90eba31f23]

  Ik volg gewoon het instellen van de Guide. Heb de landinstellingen aangepast naar Germany…de postcode ingevoerd….maar nee hoor….
 • Het verhaal bij de link vind ik wel een beetje vaag. Die zender instellingen in het register kan je maken, maar waarom 3x? ZOnder de prefs.xml hebben die instellingen verder geen betekenis, en die register zijn vermoedelijk niet eens nodig. Verder lijkt het me handiger om zo'n set in kladblok bij te werken. Eerst opslaan, dan wijzigen en dan terugzetten of aanvullen. Dat bij 1 beginnen kan ik wel begrijpen, zo werkt MCE guider. En MCE guider heeft genoeg aan de TS0-1 instelling. Wat is je TV provider? Is het een idee om prefs.xml oid te maken. Het makkelijste is er eentje te lenen van een kennis die in de buurt woont en ook Windows MCE gebruikt. Daarna moeten de gids gegevens als die er al zijn worden weggegooid. Daarna MCE opstarten. Eventueel eentje handmatig maken met bv 1 zender.
 • Is het al opgelost, anders wil ik wel eens navragen bij Microsoft. Tis wel een primair probleem?

  groetjes Edmond
 • [quote:4bdc88591d]Tis wel een primair probleem? [/quote:4bdc88591d]

  Het is een dikke ellende ja. En erg belangrijk want je schaft juist om de tv zo'n ding aan natuurlijk.


  Ik ben er bijna. Ik heb nu een Duitse versie kunnen downloaden (van de Guide dus) en probeer nu de Nederlandse er in te krijgen.

  Ben nu bezig met die register keys

  Je hoort van me…
 • Om een vreemde reden kreeg ik even Nederland 2 te zien maar dat was weer snel voorbij.

  Nu volg ik de aanwijzingen op http://tweakers.net/nieuws/29816
  Helemaal naar beneden scrollen en het laatste antwoord.

  Kan wel dingen aanpassen maar heb daardoor nog geen beeld.

  Ook kan ik niet Ned 1 op positie 1 zetten want ik moet tussen de 2 en 49 blijven.

  Vreemd allemaal hoor. :cry:
 • Je moet volgens mij juist wel op 1 beginnen. Volgens MCE guider moet je kennelijk voor land instellingen eerst Duitsland kiezen. Uiteindelijk moet je dat weer wijzigingen in Nederland. Helemaal vanzelf gaat het niet, alleen wanneer MCE guider werkt, dan gaat het ook werken. Dat vertrouwen heb ik, omdat ik het programma ook zelf heb gebruikt. Zelf twijfel ik in hoeverre alle register aanpassingen echt nodig zijn (bv TS31-1). MCE guider gebruikt een eigen TS code en wijkt af van het standaard raster, en als het goed is kan MCE guider dat zelf netjes invullen en anders kan dat gewoon via MCE guider.
 • [quote:42387d6dfa="Hans.Vosman"]Je moet volgens mij juist wel op 1 beginnen. [/quote:42387d6dfa]

  Tja, ik zeg net dat dat niet wil. Maar ik ben helemaal gaar en geloof het wel.
  Morgen maar weer eens proberen.

  Ik snap niet dat ze het met de tv net als met de radio doen: gewoon scannen totdat je iets tegenkomt dat je wilt hebben.

  Net weer: ik wilde de Duitse er weer even opnieuw inzetten e doe dus precies hetzelfde als ik eerder deed: mooi niet, geen gegevens gevonden…

  De folders zijn prachtig, aansluiten en genieten, ja ja… :evil: :evil:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.