Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

CTMBHA.dll fout en niet werkend toetsenbord in xp

Anoniem
None
5 antwoorden
  • Ik heb net 2 dagen een nieuwe computer. Het besturingssysteem is Windows XP Proffesional. Alle updates heb ik reeds geinstalleerd.

    Omdat ik ± 7 jaar Windows 98 heb gebruikt, ben ik nog niet zo bekend met xp. Er doen zich dan ook een aantal problemen voor:

    Ten eerste:

    Als ik na het welkomstscherm inlog op een account (in mijn geval beheerdersaccount), krijg ik een foutmelding, die er zo uitziet:

    ''Er is een fout opgetreden bij het laden van CTMBHA.DLL. Een initialisatieroutine van de dynamic link library (DLL-Bestand) is mislukt''

    Hoe komt dit, en is dit op te lossen? Ik heb de pc net 2 dagen, en volgens mij heb ik nog niet zo met de instellingen gewerkt dat het mijn schuld is.. :roll:

    Ten tweede:

    Als de computer is opgestart, en ik wil iets typen, corresponderen de tekens op het toetsenbord niet met wat er op het scherm getoverd word. Zo krijg ik ipv een vraagteken (?) een ''is''-teken te zien (=). Ook is bijvoorbeeld het apestaartje (@) een aanhalingsteken (") Dit wordt opgelost als ik op ctrl+shift druk, maar ik moet het in elk nieuw venster doen, en dat is na een tijdje best irritant. Hoe kan ik dit oplossen?
    *edit:*
  • 1.
    Is het een DELL, is Norton Ghost en/of Norton System Works geïnstalleerd?
    Dan heb je HIER misschien wat aan.

    2.
    Kijk in het configuratiescherm/Landinstellingen onder de tab "Talen" en dan "Details" of de goede toetsenbord-taal en -indeling staat ingesteld.

    3.
    XP houdt de instellingen voor ieder account inderdaad strikt gescheiden. Je moet daar wel iets aan kunnen doen met de Group Policy Editor van XPPro meen ik maar het fijne weet ik daar helaas niet van. Mogelijk een ander (slimmer) forumlid?

    Gr,
    Jim
  • voor 3: zoek even op het forum, er staan complete oplossingen.
    Kern vh verhaal: maak een account compleet goed en log uit en en als adminstrator in loggen (of iemand die dat heeft) en dan het "complete" profiel copyen naar de user die je ook zo wilt hebben of all users.
    Lees dat allemaal heel goed na anders staat je systeem mogelijk op de kop…
  • [quote:f86601a695]1.
    Is het een DELL, is Norton Ghost en/of Norton System Works geïnstalleerd?
    Dan heb je HIER misschien wat aan. [/quote:f86601a695]

    Het is inderdaad een Dell.. :roll: Bedankt :)

    Over drie heb ik in het forum hier nogal wat gevonden, maar niet precies wat ik zoek.. wel allemaal mensen die al gpedit hebben toegepast, maar niet hoe ik het moet toepassen? :o
  • echt te veel type werk
    dit is er een:
    http://www.schoonepc.nl/instal/gebruikers.html
    en verder via
    http://www.google.nl/search?q=kopieer+gebruikers+profiel+windows+xp&hl=nl&hs=R1q&lr=&client=firefox-a&rls=org.mozilla:nl:official_s&start=10&sa=N

    In het GoT forum zoeken:
    http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/829688/last//gebruikersprofielen%2Coverzetten
    Gevonde via deze search

    Lukt dat nu echt zelf niet????
    Laat eens wat meer zien wat jouw eigen resultaten zijn van het zoekwerk…dat motiveert het meezoeken…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.