Vraag & Antwoord

OS Windows

optie uitschakelen

4 antwoorden
  • Ik maak gebruik van windows xp professionel. Normaal stond er op het welkomstscherm linksonder "computer uitschakelen". Dit is ineens verdwenen. Wie weet hoe dit ontstaan kan zijn en hoe krijg ik deze optie weer terug. Ik kan mij niet meer als gebruiker afmelden en daarna de computer uitschakelen.
  • Er zijn veel mogelijkheden hoe dit ontstaan kan. De meest waarschijnlijke is het verkeerd gebruik van een tool als bijv. System mechanic. Ook een virus zou de oorzaak kunnen zijn. Het is in ieder geval een instelling in het register. Ik weet zo helaas niet welke. Je kunt je waarschijnlijk nog wel afmelden / de PC afsluiten dmv CTRL-ALT-DEL. Daar kan je dan kiezen voor afmelden/afsluiten.
  • waarom zou je uberhaupt je eerst willen afmelden en daarna de pc uitschakelen? zo lang als dat ik winXP heb heb ik die optie in het inlogscherm zelden gebruikt. maar ga inderdaad zoeken naar oorzaken als andere inlogschermen te hebben geinstalleerd of zo. sommige custom inlogs hebben heel andere opties. is tie niet toevallig verstopt? probeer het eens terug te vinden met TAB toets.
  • Start -> uitvoeren, daar tik je in: [b:ef546ec16d]gpedit.msc[/b:ef546ec16d] Dan kijk je bij Computerconfiguratie -> Windows-instellingen -> Lokaal beleid -> Beveligingsopties, waar je " Afsluiten: systeem kan zonder aanmelding worden afgesloten" ziet staan. Daar dubbelklik je op en verander je de optie van "uitgeschakeld" naar "ingeschakeld".

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.