Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Persoonlijke mappen in windows

Anoniem
Binary
7 antwoorden
 • Ik heb laatst Windows XP opnieuw geinstalleerd, met de bedoeling om mijn bestanden van mijn gebruiker te behouden. Het probleem is nu dat ik die bestanden in de map Documents and Settings/Eigenaar (mijn vorige gebruiker dus) heb gezet, en de map persoonlijk heb gemaakt. Met mijn nieuwe gebruiker (Willem), kan ik niet meer in deze map (Toegang geweigerd). (Ook niet met Adminstrator).

  Ik heb een gebruiker Eigenaar gemaakt met hetzelfde wachtwoord als voorheen, maar ook dit werkt niet.

  Ik weet dat de bestanden er nog inzitten, mijn virusscanner vind ze maar zegt "access denied".

  Heeft iemand enig idee hoe ik dit oplos?
 • Volg hier de instructies eens van op: http://support.microsoft.com/?kbid=308421
 • Eh, ik ben nu ingelogd als Adminstrator, maar ik zie nog steeds geen Security tab (ook niet op mijn eigen account).

  Hoe los ik dit dan op?
 • Ik heb nu de security tab, en kan in de map komen. Ik zie nu de mappen Mijn Documenten, Local Settings enzovoorts. Maar ik heb nu hetzelfde probleem, ik kan de mappen niet openen omdat ik geen toegang heb. Als ik hiervan de beveiliging aan wil passen krijg ik het bericht

  "U bent niet gemachtigd om de huidige beveiligingsinstellingen voor Mijn Documenten te bekijken of te bewerken, maar u kunt wel de eigenaar van worden of de controle-instellingen ervan wijzigen."

  Wat nu?
 • weer opnieuw installeren en direct de goeie mappen aanmaken?
  kopieer je documenten eerst naar een alternatieve locatie en kopieer ze daarna in je nieuwe username map.
 • [quote:96659d0eca]Ik heb nu de security tab, en kan in de map komen. Ik zie nu de mappen Mijn Documenten, Local Settings enzovoorts. Maar ik heb nu hetzelfde probleem, ik kan de mappen niet openen omdat ik geen toegang heb. Als ik hiervan de beveiliging aan wil passen krijg ik het bericht

  "U bent niet gemachtigd om de huidige beveiligingsinstellingen voor Mijn Documenten te bekijken of te bewerken, maar u kunt wel de eigenaar van worden of de controle-instellingen ervan wijzigen."
  [/quote:96659d0eca]
  Niet aanloggen als administrator, maar als de gebruiker die eigenaar moet worden van die mappen (Willem dus). Zie punt 4 in de MS handleiding. Als bovenstaande vraag wordt gesteld doorgaan en hem er eigenaar van maken.
 • Die security tab is er alleen als je met een admininstratoraccount bent ingelogd en je bestandssysteem NTFS is, soms moet je ook nog eens ingelogd zijn in veilige modus.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.