Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

USB-stick met spookdrive

jan horstman
4 antwoorden
 • 't zal wel een bekend probleem zijn:
  Als ik op een XPpro-pc zonder floppydrive mijn USB-stick in het slotje steek krijgt deze (natuurlijk) een eigen stationsletter, MAAR….
  tegelijkertijd verschijnt er ineens een aanduiding van de aloude maar afwezige 3,5-inch diskettestation(A: )
  Een spookdrive dus.
  Hoe komt dit en hoe krijg ik deze melding weg?
 • Staat in je BIOS 1,44", of Drive A: (oid.) op none?
  En wellicht helpt het ook nog als je de floppydrivecontroller uitzet (FDC Controller, in het BIOS). Kijk eens rond in het BIOS, de eerste optie zit dacht ik op het eerste blad (Basic options ofzo), die andere op Integrated Pheriperals, of Advanced Chipset features. Kijk in ieder geval goed, of raadpleeg je moederbordhandleiding.
 • Het probleem is "opgelost" doordat de pc inmiddels verkocht is.
  Ik heb navraag gedaan bij Qmotion, de maker van de USB-sticks waar het om gaat.
  Die zeggen dat ze hun sticks afleveren met een trucje om hem te beveiligen met een wachtwoord.
  Je gegevens plaats je dan in station X: (meestal hoger dan letter D: ). Je wachtwoord stel je in op A:
  Ik had die sticks allang geformatteerd en bootable gemaakt, dus wachtwoorden kon ik niet meer instellen.
  Toch is ondanks het formatteren die "bijwerking" gebleven, nl. dat station A: ineens verschijnt na het insteken van de stick.

  Vraag: verschijnt er bij andere forumleden ook een (extra) 3,5-inch diskettestation (A: of B: ) als je een USB-stick insteekt??
 • Nee. Ik gebruik een simpele Medion 128MB usb stick. Verder heb ik het op school nog nooit bij iemand gezien dat er een spookdrive bijkomt. Dit lijkt me dus aan de USB drive liggen, die blijkbaar iets draait waardoor die drive wordt aangemaakt. Het is immers duidelijk dat die een extra drive voor de password beveiliging aanmaakt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.