Vraag & Antwoord

OS Windows

Installatie WinXP loopt vast

Anoniem
None
6 antwoorden
 • Hallo,

  toen ik op een ochtend mijn pc opstarte nadat hij de avond ervoor niet goed afgesloten was, bleek de hele gebruikersmap (C:\Documents and Settings\smittieh) onleesbaar te zijn. Hierdoor kon ik nog wel gewoon in windows werken, maar vertoonde nogal veel kuren zodat ik besloot een fresh install te doen van winxp. Maar als ik de pc boot met de cd-rom van xp dan loopt de install vast voor het setup menu, nl: bij 'controleren hardware configuratie…' Ook als ik gebruik maak van de 6 aangemaakte boot floppies.

  Ik heb eerst nog mijn harde schijf en geheugen gecontroleerd op fouten en die worden ook gevonden op de hdd maar konden niet worden hersteld (ik heb ook smart recovery geprobeerd, en de data lifgeguard tools van WD, die geen primary schijven op de 1 of andere manier aangaf :(.
  Toen ben ik even gaan rondkijken en ik vermoedde dat de Master Boot Record de boosdoener was. Ik heb de pc toen in dos mode opgestart mbv een win98 floppy, toen een floppy met fdisk erop gepakt, en geprobeerd de mbr te herschrijven met het commnd 'fdisk /mbr c:', waarna ik ook met fdisk nieuwe partities had aangemaakt. Maar het probleem met de windows installatie is er nog steeds, en nu heb ik zelfs geen 'halve' winxp er meer opstaan…

  Als iemand nog een suggestie heeft, bvd… :lol:

  specs:
  amd 3500+
  lanparty nforce 4 dfi ultra sli, raid
  2x wd caviar 7200 , 160gb in raid
  2x 512 corsair cl.2.0 geheugen
  2x 6600gt
 • Ik denk dat er gewoon een harddisk is overleden. Je kunt voor de zekerheid de schijf nog eens in een andere pc stoppen, en kijken of ie daar wel goed te benaderen is. Ik zou maar vast op zoek gaan naar de aankoopbon, en kijken of je nog garantie hebt (meestal 3 jaar op harddisks).
 • Ok, ik ga er niet vanuit dat ze allebij stuk zijn, dus ik hang ze nog even aan de p3 en kijk dan wel wat er gebeurd :roll:
 • Je hebt ze in raid staan, dus windows ziet slechts één schijf. Eentje defect betekent dus voor windows dat de "schijf" defect is. Je zou natuurlijk de raid config eens kunnen verwijderen, en de schijven apart proberen.
 • mja, ik had er even niet aan gedacht dat de schijven niet op zon oud mobo'tje kunnen worden aangesloten :oops: …

  ik probeer het straks bij iemand anders en dan formateer ik ze even en probeer de windows installer dan nog eens…
 • Ok, ik heb de hdd's opnieuw geformateerd en 1 partitie aangemaakt en ze werken allebij nog prima op andere pc's.

  maar het werkt nog steeds niet…
  iemand nog suggestie's? :)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.