Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

windows 98 se & virtueel geheugen

c2
7 antwoorden
  • ik wilde op een oudere pc (P3+192mb sdram+6 gig hd) windows se erop zetten. Na een hoop geratel en tijd staat windows erop. Nu zou ik willen defragmenteren, maar dit lukt niet omdat er geen virtueel geheugen aanwezig zou zijn. Ben dus naar de desbetreffende instelling gegaan maar daar kan ik dit geheugen niet aanpassen. Ik zie daar 0 aan virtueel geheugen staan. Wat is hier het probleem? Ik heb inmiddels al een geheugencheck gedaan maar het geheugen is in orde. Wie weet een oplossing hiervoor. In het bios kan ik niet veel veranderen en zeker een mogelijke aanpassing voor geheugen niet.
  • Wat is de echt vrije ruimte op de harde schijf?
  • als je bedoeld wat nog beschikbaar is op de schijf; er is 1 partitie c met daarop windows se (verder nog geen andere progs) dus houd ik van de 6 gig zeker 51/2 gig over.
  • Wanneer erg vrij geheugen is, dan kan je het virtuele geheugen ook instellen. De waarde nul geeft WIndows vaak standaard voor de minimum waarde. Heb je gekeken wat Windows precies zegt, wat staat er voor de maximum waarde? Normaliter is het mogelijk de minimum en maximum waarde aan te passen, ook kan wanneer er zo'n partitie bestaat, gekozen worden voor een andere partitie. Wanneer je echt niks kan wijzigen, dan lijkt me dat de WIndows 98 installatie niet in orde is.
  • ik kan helaas niets veranderen, het dropdownmenu gaat wel open maar als ik daar een bepaalde waarde vermeld wordt dit niet geaccepteerd. Standaard wordt het gegeugen dan weer door windows geregeld. Ik heb nu al 2x een verse instal gedaan maar beide keren dit probleem dus. Ik vind de pc ook niet echt snel, weet nog wel uit het verleden dat in deze configuratie de pc best wel snel was. Zou het soms iets met de hardware te maken kunnen hebben of juist dat hij geen virtueel geheugen heeft.
  • Kun je een schermafdruk maken van het bewuste scherm? Op zich vind ik het maar raar. Ik werk tegenwoordig nog zelden met WIndows 98 dus voor precieze details moet ik het instellen gewoon uitproberen. Ik heb de afgelopen weken wel 2 verse installaties gemaakt, inclusief wijzigingen in het virtuele geheugen. Dat ging zoals ik dat gewend was te doen.
  • ik heb de pc maar even terzijde gezet. Werd er nogal moedeloos van en kost enorm veel tijd om alles er terug opgezet te krijgen. Zal van het weekend maar weer eens kijken en dan zonodig hierover weer terugkomen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.