Vraag & Antwoord

OS Windows

schrijfgeveiligingsfout

6 antwoorden
  • Hallo Allemaal, geen schrijfbeveiligingsfout van een diskette, dat zou te eenvoudig zijn. Wat is het brobleem, ik heb hier een laptop staan, een Toptine 800 met een AMD K6-2 366 processor, daar stond windows 98 op en iemand heeft besloten daar windows 98SE op te zetten. Echter tijdens het installeren liet de computer vast. Dan maar even opnieuw, opstarten met opstart diskette en win 98SE er weer een keer op. Weer een vastloper. Scandisk vond wat fouten en heeft deze gerepareerd. Format C:, Het bekende verhaal, alles gaat verloren wilt wilt u doorgaan, Ja dus. Bezig met formatteren, Het formatteren is voltooid. En dan komt er een fout waarschuwing, er is een schrijfbeveiligingsfout opgetreden, het formateren is beeindigd. En dus niet geformatteerd. Het is een HITACHI schijf dus van de HITACHI site een Disk Fix Tool gedowload en die er overheen gehaald, alles gerepareerd en weer ok. Met FDISK alles opnieuw ingesteld en weer een keer formatteren. Komt weer dezefde schrijbeveiligingsfout opdraven. Met FDISK had ik twee partities gemaakt en de D: schijf is dus wel gewoon te formatteren. Harde schijf dus gewoon kaduk of heeft iemand anders nog een oplossing?
  • [quote:a4674fcdfc="Moos"]Het is een HITACHI schijf dus van de HITACHI site een Disk Fix Tool gedowload en die er overheen gehaald, alles gerepareerd en weer ok. [/quote:a4674fcdfc] Bedoel je Drive Fitness Test (v4.05) van http://www.hitachigst.com/hdd/support/download.htm en dat je de Users guide hebt gelezen? Welke test had je geprobeerd? Welke foutmelding geeft de Quick Test? Indien geen. En de Advanced Test?
  • Hallo jolo, Ik bedoel inderdaad de Drive Fitness Test versie 4.05, user guide gelezen, Advanced test gedaan daar kwam een fout uit, ik meen over beschadigde sectoren, foutcode weet ik niet meer, laten repareren ging ook goed. Ik heb de Advanced test nu nog een keer gedraaid en die zegt dat alles nu goed is. Dus ik gan nu maar weer even een fdisk doen en kijken wat er gebeurt. Of heb jij nog andere ideeen? Weer dezelfde fout "Er is een schijfbeveiligingsfout opgetreden. Het formatteren is beeindigd", en kan de C: schijf nog steeds niet benaderen. :( Alvast bedankt
  • Jolo, Ik vond in de setup dat de "Bootsector protect" aangevinkt stond, (nog nooit ergens eerder gezien) vinkje weg en kon toen wel formatteren, moet ik deze nu weer aanvinken of uitgevinkt laten staan?
  • [quote:d02a494dd5="Moos"]Jolo, Ik vond in de setup dat de "Bootsector protect" aangevinkt stond, (nog nooit ergens eerder gezien) vinkje weg en kon toen wel formatteren, [/quote:d02a494dd5] Het klopt inderdaad dat de "Bootsector protect" in de BIOS op Disable moet staan, wanneer je een besturingssysteem wilt installeren. [quote:d02a494dd5="Moos"]moet ik deze nu weer aanvinken of uitgevinkt laten staan?[/quote:d02a494dd5] "Bootsector protect" in de BIOS was bedoelt om, de Bootsector te beschermen tegen computer virussen. Maar deze taak kan beter gedaan worden door een up-to-date virusscanner. De "Bootsector protect" in de BIOS, zou je dus kunnen laten staan op Disabled.
  • OK bedankt, weer wat geleerd.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.