Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Probleem met hulp op afstand

shepherd
5 antwoorden
 • Hallo,
  Ik probeer hulp te verlenen met Remote desktop. Ik zelf werk vanachter een router waarvan de firewall niet aan staat en de TC/IP poort 3389 geopend is. Op mijn computer heb ik geen firewall maar Norton Systemworks 2005 met de worm-beschermer aan.

  Als ik naar buiten probeer te gaan krijg ik altijd de mededeling dat de verbinding met de andere computer niet kan omdat die ofwel niet voorbereid is op externe hulp (dat is hij wel), bezig is met allerlei verbindingen maken (en het dus te druk heeft voor jou) of dat er een netwerk probleem is.

  Als ik Hulp op Afstand probeer, dan krijg ik de foutmelding dat hij de externe hostnaam niet om kan zetten.

  Ik hoop dat iemand mij kan helpen.

  Groet,
  Rob :-?
 • Ik denk dat je twee dingen door elkaar haalt. Remote desktop werkt alleen als de andere computer remote desktop ondersteund en ook aan de ander kant de nodige poorten open gezet zijn in de diverse routers en firewalls.

  Hulp op afstand is iets waarmee je reageerd op een vraag voor hulp op afstand door de andere computer.

  Welke versie bedoel je nu ??
  Jan Willem
 • Ik weet dat het 2 verschillende dingen zijn. Hulp op afstand heeft het nadeel dat je binnen een bepaalde tijd moet reageren. Remote Desktop is in principe altijd toegankelijk mits je het IP adres weet en evt. wachtwoorden (sterker nog dat is verplicht) en de andere computer aanstaat.
  Bij de ander staan alle vinkjes aangevinkt om hulp toe te staan dus het moet eigenlijk gewoon kunnnen. Ik kan ook niet uitsluiten dat de fout bij mij ligt. Vanaf mijn desktop kan ik niemand anders bereiken (wel bereikt worden).
  In ieder geval: ik wil werken met Remote Desktop
 • Kan je de bewuste computer pingen ?

  Bevat de andere computer een firewall of als het gaan om een adsl aansluiting staan de nodige poorten open in de adsl router/modem?

  Indien het om een windows firewall gaat staan daar de nodige vinkjes goed om remote desktop door te laten ?

  Jan Willem
 • De computer gebruikt XP SP2 en de daarin gebruikte firewall. Ik heb begrepen dat XP automatisch de poorten beschikbaar stelt als je RD aanvinkt. Waar zou ik anders de poort handmatig moeten opzetten?
  Het pingen heb ik inmiddels geprobeerd maar geeft time-out. Ik heb inmiddels ook een andere computer betrokken om te kijken of ik wel op een andere configuratie binnen kan komen. Ook dit lukt niet.
  Kan het aan instellingen van mijn eigen computer liggen?
  Dank voor je moeite

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.