Vraag & Antwoord

OS Windows

alternatief voor windows XP schijfcontrole

Anoniem
pc_freak17
6 antwoorden
 • Zoals jullie weten zijn er behoorlijk wat alternatieven voor de windows defragmentatie, die veel beter zijn en efficienter werken. Ik vroeg me af of er ook dit soort alternatieven zijn voor de standaard schijfcontrole, want ik heb niet het idee dat de standaard schijfcontrole echt heel goed is, want laatst ging er iets grondig fout op mijn computer (hij gaf een foutmelding in een flits en startte toen opnieuw op) en de schijfcontrole kon even later niks vinden. Iemand ideeen over een alternatief voor de schijfcontrole?
 • Je haalt wel twéé verschillende zaken door elkaar.
  Defragmentatie zal over de harde schijf verspreide bestanden terug ordenen.
  Schijfcontrole daarentegen, controleert de harde schijf op fouten en beschadigde clusters.
  Er bestaan inderdaad apparte defragmentatie -programma's, maar uit een test die ik enkele maanden gelezen heb, blijkt niet dat deze echt beter zijn dan het standaard Windows programma.
  Dit geld ook voor schijfcontrole.

  Beter even zoeken waarom je PC foutcodes geeft, en heropstart.
  Plaats eventueel een foutcode met wat begeleidende uitleg hier op het forum.
 • [quote:2811506eea="pc_freak17"]laatst ging er iets grondig fout op mijn computer (hij gaf een foutmelding in een flits en startte toen opnieuw op) en de schijfcontrole kon even later niks vinden.[/quote:2811506eea]Dat hoeft niet te betekenen dat schijfcontrole brak is. het is waarschijnlijker dat je PC op een BSOD in de reboot is gegaan, maar daar kan schijfcontrole niet zoveel mee.
 • dit is een totaal oplossing .
  O&O Defrag V8.0 Professional Edition
 • [quote:679cf65e6e]Dat hoeft niet te betekenen dat schijfcontrole brak is. het is waarschijnlijker dat je PC op een BSOD in de reboot is gegaan, maar daar kan schijfcontrole niet zoveel mee.[/quote:679cf65e6e]

  Een BSOD, wat is dat??
 • [quote:0d0c5cdcca="pc_freak17"]Een BSOD, wat is dat??[/quote:0d0c5cdcca]

  Blue Screen Of Death, oftewel zo'n blauw scherm waar Windows zo bekend om is… :)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.