Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows XP op meerdere computers

Wilhelm Dipt
11 antwoorden
 • Ik heb onlangs gehoord dat het mogelijk een versie van Windows XP op meerdere computers te installeren. Die persoon zei dat wanneer je een versie activeert, dat je ongeveer 2 maanden daarna hem op een andere computer kan activeren.

  Klopt dit? Ik heb op mijn laptop nog een versie van Windows 2000 staan omdat die nog thuis lag van onze vorige computer, maar ik zou er graag Windows XP op zetten als dat gaat.

  Alvast bedankt!
 • [quote:e0dc6b2d48="BelgiumBoy_007"]Ik heb onlangs gehoord dat het mogelijk een versie van Windows XP op meerdere computers te installeren. Die persoon zei dat wanneer je een versie activeert, dat je ongeveer 2 maanden daarna hem op een andere computer kan activeren. [/quote:e0dc6b2d48] Een Windows XP installatie met dezelfde product key kan en mag je alleen op een tweede pc installeren, als je 'm van de eerste pc verwijderd. Via internet kan dat pas na 4 maanden. Of eerder als je telefonisch activeert.
 • Zo zit dat dus, bedankt!

  Ik dacht al, dit kan niet :p
 • Windows XP mag maar op 1 computer draaien.

  Installatie van XP met hetzelfde serienummer op een tweede computer is illegaal.
 • Aaanvullend een vraag: ik heb middels nlite een geslipstreamde windows XP cd gemaakt . Is het mogelijk deze te gebruiken als herinstallatiemedium op een pc van iemand anders, gebruikmakend van de registratiecode van die ander?
 • De methode van installatie doet er niet toe. Als op die andere PC een legale key wordt gebruikt, dan mag het. Legaal wil dus zeggen dat de PC over een licentiesticker beschikt. Die sticker hoeft zelfs niet eens overeen te komen met de gebruikte key. Als je in de winkel een PC koopt, dan zal de code in Windows meestal niet overeenkomen met die op de sticker. Dat is geen probleem, zolang je licentie in orde is.
 • Oke bedankt. Ik dacht dat er misschien wel iets unieks op de cd zelf verborgen zat. Dat is dus niet zo.
 • Nee, beslist niet.
 • Dag,

  het [i:992af3752b]mag[/i:992af3752b] misschien niet, maar het [i:992af3752b]kan[/i:992af3752b] wel, Windows XP op drie computers draaien met één key, een legale welteverstaan. Microsoft accepteerde bij mij registratie en activatie. Vreemd?

  Gegroet, Wilhelm
 • Helemaal niet vreemd. Als je een beetje kunt liegen, dan zal dat best wel lukken. En na een paar maanden waarschijnlijk ook wel zonder liegen. Maar zonder licentie uiteraard volledig illegaal. Waarschijnlijk zal minstens de helft van alle PC's in Nederland illegaal van WinXP zijn voorzien, dus zo bijzonder lijkt het me niet.
 • Het is net als te hard rijden…. het kan wel… maar je moet niet vreemd opkijken als je een keer een bekeuring krijgt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.