Vraag & Antwoord

OS Windows

computer '' ziet'' de geheugenstrips niet

Anoniem
radeloos
10 antwoorden
 • ik heb vandaag een paar oude computers gekregen en heb er van 4 weer 1 gemaakt .nu heb ik het volgende probleem ,als ik win xp wil installeren moet ik minimaal 64 mb hebben ,er zit nu 32 in , ik heb nog 2 vrije banken maar daarin '' ziet '' de comp niets . ik heb meerdere strips geprobeert van 32 mb en 64 mb maar hij pakt alleen diegene die er al in zat

  weet iemand raad

  comp gegevens :
  amd K6-2 500 mhz
  2 gig HD
  32 mb ram
  cd rom

  alvast bedankt :-?
 • Dan zijn die andere modules gewoon niet het goede type voor die pc. Einde verhaal. Een pc waar maar 32mb in zit, lijkt me ook absoluut niet geschikt voor Windows XP, ook al druk je er 2gb aan mem bij.

  Edit: proc niet gezien, ik ging uit van een pentium eendje
 • een pc met 500 mhz moet echt wel in staat zijn om XP te draaien
  ik had een pentium 2 met 233 mhz met 96 mb ram en draaide het ook redelijk op :-?
 • Als de PC zo oud is, dan zal er ook wel oud geheugen in zitten. Deze oude modules hebben intern een andere opbouw, en nieuwere modules zullen nooit in zo'n slot worden herkend, ook al passen ze fysiek. Enige kans is om ergens ook oude modules te pakken zien te krijgen. Als je weet welk moederbord er in zit kun je ook de geheugenspecificaties controleren. Vaak is dat soort geheugen nog wel te krijgen, maar de prijzen zijn niet echt laag.
 • bedankt voor je antwoord ,daar heb tenminste wat aan . ik ga vanavond uitzoeken wat voor geheugen er in moet
 • heb hier ook een
  amd K6-2 500 mhz
  80 gig HD
  cd rom
  maar met 256 MB, loopt prima (huiswerk pc)
  Ik kan kiezen uit SDRAM of EDO, SDRAM is veel sneller dan de EDO (100 MHz),
 • hallo
  ik ben nu iets verder , ik heb windows 98 erop draaien , en heb problemen met de pci drivers , maar dat is nog niet zo erg . er zit een double sided 32 mb sdram van asus in en ik heb er een double sided 32 mb reepje bij in gedaan . de comp ziet nu maar 48 mb ipv 64 md .
  het programma everest edition slaat na enkele tellen vast ,maar ik kon nog net zien dat de asus strip ecc ram is
  ik heb 2 vragen :

  1 weet iemand waarom er niet meer geheugen bij in kan .

  2 als ik niet verder kom met deze mobo wil ik graag de processor amd k6-2 eruit halen en op een asus tx 97 mobo plaatsen , weet iemand of dit zomaar kan ?

  p.s ik ga over 45 minuten weg dus kan tot 23 uur geen vragen beantwoorden

  grtz niels en alvast bedankt
 • Eerst en vooral, betwijfel ik of ECC RAM op je moederbord sowieso werkt, indien wel het geval, dan dient het geheugen in de andere banken ook ECC te zijn, je kan géén ECC in combinatie met gewoon geheugen gebruiken.
  Een AMD K6-2 werkt op een TX 97 bord.
 • bedankt voor je antwoord , ik kan weer experimenteren de komende dagen.
  blijft leuk die ouwe meuk
 • Volgens mij heeft het probleem niks met ECC te maken. Modernere SDRAM is intern anders opgebouwd. Een van de verschijnselen is dat een ouder moederbord slechts de helft van het totale geheugen ziet. In dit geval wordt een van de strips dus als 16 MB gezien. Op zich kan dit best werken, mits de timing van de strips redelijk gelijk is. Maar je merkt in dit geval blijkbaar dat dat niet echt geweldig loopt. Als het alleen Everest is dat problemen geeft lijkt me dat nog overkomelijk. Heb je in de dokumentatie gekeken om uit te zoeken wat de systeemeisen zijn?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.