Vraag & Antwoord

OS Windows

Ik wil W98se anoniem installeren

10 antwoorden
  • Ik wil op een paar oude systeempjes van me een 'verse' W98se installeren. Ik heb daarvoor een licentie. Ergens op het einde van de installatie vraagt het dan om een gebruikersnaam. [b:5d63b2a8fd]Dat wil ik helemaal niet.[/b:5d63b2a8fd] Zo'n eenmaal opgegeven naam blijft zichtbaar (als gebruiker) en terugkomen later bij afloggen en weet ik niet wanneer nog meer. [b:5d63b2a8fd]Kan ik daar niet onder uit?[/b:5d63b2a8fd] Bij voorkeur dus al bij die eerste installatie? Zo niet (volgens mij gaat de installatie dan namelijk niet verder), hoe krijg ik dat later nog weg? Het ligt hier anders dan bij XP waar ik e.e.a. als administrateur wel later kan wijzigen.
  • zou zelf geen idee hebben of het kan, maar heb je al eens enkele spaties geprobeerd als naam?
  • [quote:08994c89b1="Baltor"]zou zelf geen idee hebben of het kan, maar heb je al eens enkele spaties geprobeerd als naam?[/quote:08994c89b1] Het wil daar echt een karakter hebben en laat zich niet in de maling nemen met spaties of unprintable characters. Het betreft hier de vraag naar "naam" en/of "achternaam". In één van de twee velden [b:08994c89b1]moet[/b:08994c89b1] iets worden ingevoerd anders gaat het installatieproces niet verder. Ik zie onderwijl (ik ben nu aan het (her)installeren) dat [b:08994c89b1]dat[/b:08994c89b1] ingevoerde toch niet terugkeert als gebruikersnaam later bij bijvoorbeeld afloggen.
  • Anoniem hè? Wat dacht je van "Mr. X" :wink: Gr, Jim
  • [quote:e20278d424="Jim van Zweeden"]Anoniem hè? Wat dacht je van "Mr. X" :wink: Gr, Jim[/quote:e20278d424] Daar dacht ik dus niet aan. Ik verwachtte dat mijn beschrijving duidelijk maakte wat ik bedoelde. Maar toch bedankt voor je reactie.
  • Wat je zou kunnen doen is als naam b.v. computer geven (of Mr. X. zoals eerder werdt vermeld.) Na de installatie de eigenschappen van de netwerkomgeving opvragen en de standaard winwows aanmelding selecteren. Hierdoor krijg je geen windows inlogscherm.
  • wat dacht je van [gebruiker] als naam
  • Inderdaad, dat heb ik ook al eens gedaan. Gewoon iets algemeens gebruiken, zoals "gebruiker" of "user", of "windows 98".
  • Of gewoon Zwartepiet, of Sinterklaas. Of misschien Kerstman. Of Bill Gates.
  • Het maakt niets uit wat je ingeeft. Je kan het later altijd nog aanpassen: Je opent het systeemregister (Start---Uitvoeren... > regedit) en je zoekt naar een waarde die 'registeredowner' heet. Daarop dubbelklik je, en dan vul je gewoon in wat je zelf wilt. Vlakbij deze waarde vind je natuurlijk ook 'registeredorganization'.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.