Vraag & Antwoord

OS Windows

windows xp installatie loopt vast na formatteren

Anoniem
niquekie
18 antwoorden
 • Hoi, ik heb al gezocht in dit forum maar kan niets vinden. Ik heb nl het volgende probleem:

  Wil windows xp opnieuw installeren maar na de 2e opstart vanaf cdrom slaat hij vast (nadat c is geformatteerd). Ik krijg dan een zwart beeld met het windows logo. Het balkje gaat 2x heen en weer en dan slaat ie vast.
  Ik heb al vanalles geprobeerd: in de boot de volgorde veranderd (hij stond op floppy-cdrom-hd), de randapparatuur losgekoppeld. Maar niets werkt. De avond ervoor heb ik de laptop opnieuw geinstalleerd en daar ging het goed. Die loopt weer als een trein.
  De computer is een pentium 4, 512ram en 160 mb.

  Wie weet wat er aan de hand is?
 • En wat als je de pc opstart zo kaal mogelijk? Dus alleen met mobo, videoplank, mem en je hd?
  mem gecheckt met memtest86?
  Geen IRQ conflicten?
 • De watte? Dankjewel voor je antwoord, maar uhmmm zo zwaar zit ik nu ook weer niet in de computers. Bedoel je dat ik de cd van windows er weer uit moet halen, en gewoon 'kaal' moet opstarten? Maar dan zal ie toch niet veel doen?

  Groetjes, Monique
 • formateer hem even opnieuw
  oude partitie verwijderen
  even opnieuw een partitie aanmaken met volledige schijfruimte[kan met je xp cdrom]
  windows opnieuw installeren
  zet in je bios wel even cdrom op 1
 • Dat heb ik al 10 x gedaan…toch slaat ie steeds vast na het formatteren.
 • is je harddisk niet beschadigd
  stopt hij telkens op de zelfde plaats
  en wat gebeurd er als je hem,als je denkt hij slaat vast
  eens een half uurtje laat staan
  en kijken of hij na een half uur verder gaat of niet.
  probeer dit eens,
  cd schoonmaken
  formateren
  cd eruit
  opnieuw opstarten
  cd erin
  opnieuw opstarten
  installeren
  kijk wat er dan gebeurd
  kvind het wel vreemd dat hij niet doorstart.
 • Ja, hij slaat steeds vast op dezelfde plek, dus na het formatteren, dan kopieert die bestanden, start opnieuw op, en dan zou het windowsopstartscherm moeten komen, maar er komt alleen een windowslogo met zwart beeld. Ja, ik heb hem al een paar uur laten staan, maar je hoort ook helemaal niets.

  Ben nu bezig met jouw tip om schoon te maken enz. Ben benieuwd!

  In ieder geval bedankt voor het meedenken.

  Groetjes, Monique
 • Nou helemaal nada, noppes. Gewoon weer een zwart stilstaand beeld. Heb hem nu al 100x opnieuw opgestart, op verschillende manieren, maar nee hoor.

  Moet ik niet iets in de boot veranderen? De opstartvolgorde heb ik ook al een aantal keren gewijzigd, maar dat helpt dus ook niets.

  Moet er niet iets anders in de boot gewijzigd worden??

  Ben nu echt ten einde raad!
 • kijk eens in het bios of de door virus detectie aan staat.
 • kijk eens in het bios of de boot virus detectie aan staat.
 • Ik heb gezocht in de bios, maar kan niks vinden hierover. Waar zou dat precies moeten staan?
 • HEEFT NIEMAND EEN OPLOSSING? HEB ALLES AL GEPROBEERD!
 • [quote:0c9f72a92f="niquekie"]HEEFT NIEMAND EEN OPLOSSING? HEB ALLES AL GEPROBEERD![/quote:0c9f72a92f] Ten eerste kun je beter kleine letters gebruiken. Alleen hoofdletters gebruiken lijkt op schreeuwen. Ten tweede kun je wellicht iets meer info geven over die pentium 4, 512ram en 160 mb. Is het een merk pc? Zo ja, welk merk? Als het geen merk pc is. Welk moederbord? Gaat het om een IDE of SATA hardeschijf? Indien die laatste, had je wel aan het begin van de installatie wel op F6 gedrukt, om de SATA drivers te installeren, zoals in dit artikel?
 • [quote:ab7d8be324="jolo"][quote:ab7d8be324="niquekie"]HEEFT NIEMAND EEN OPLOSSING? HEB ALLES AL GEPROBEERD![/quote:ab7d8be324] Ten eerste kun je beter kleine letters gebruiken. Alleen hoofdletters gebruiken lijkt op schreeuwen. Ten tweede kun je wellicht iets meer info geven over die pentium 4, 512ram en 160 mb. Is het een merk pc? Zo ja, welk merk? Als het geen merk pc is. Welk moederbord? Gaat het om een IDE of SATA hardeschijf? Indien die laatste, had je wel aan het begin van de installatie wel op F6 gedrukt, om de SATA drivers te installeren, zoals in dit artikel?[/quote:ab7d8be324]

  De kans is klein dat het een S-ata schijf is. Behalve schreeuwen zou je ook kleine letters kunnen gebruiken. Mensen lopen niet zo hard meer als er geschreeuwd wordt, snap je?

  In jouw geval als je er niet al te veel verstand van hebt zou je kunnen overwegen om terug te gaan naar de winkel. Zij hebben alle gereedschappen die jij mist om onderzoek te doen. Het kost je wel geld, maar dan wordt het tenminste wél opgelost.
  Nu kan ik wel met een moeilijke checklist op de proppen komen, maar ik denk niet dat jij er beter van wordt. No offense anyway.

  Zelf denk ik aan een kleinigheid (dus geen grote kosten). De eerste setup routine (de meest kritische) wordt wel goed doorlopen en het systeem boot.
 • Dank jullie wel voor alle reacties. Mijn neef heeft alles getest (harde schijf, memory enz) maar kwam tot de conclusie dat het zou liggen aan het moederbord of de processor. Computer is nu bij de computerwinkel, en inderdaad: er moet een nieuw moederbord in: hij was helemaal uitgedroogd, onder het stof en verschillende 'busjes' stonden omhoog..
  Maar toch bedankt allemaal.

  Groetjes,
  Nique
 • Zie je :wink:

  Werkt alles nog naar behoren?

  Ik zou graag willen weten waarom dat moederbord zo slecht was.
 • Ja, de computerwinkel vond het ook wel apart dat het moederbord na twee jaar al kapot is. Hij stond wel op de grond en de vin was ook enorm stoffig, 1 busje was zelfs gaan lekken. Ze adviseerden mij de computer niet meer op de grond te zetten.
  In ieder geval loopt ie nu weer als een trein, super!
 • Welk merk moederbord was het en welk type.

  Het schijnt zo te zijn dat bepaalde moederborden met opzet slechte condensatoren beschikken. Mijdt ze!

  Van mijn andere forum GoT weet ik hem nog te vinden.
  http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/705492//

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord