Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

defragmenteren

None
9 antwoorden
 • Defragmenteren lukt niet. Er worden fouten geconstateerd, welke eerst gerepareerd moeten worden.
  De schijfcontrole met automatisch repareren loopt echter niet door (blijft uren lang doorgaan).
  Wie weet raad?
 • Windows ME? Some duurt het gewoon heel lang die schijfcontrole.
 • Kan inderdaad best lang duren. Gewoon 's avonds eens aanzetten. Schijf kan ook defectzijn, controleren kan nooit kwaad.
  http://www.tacktech.com/display.cfm?ttid=287
 • Heren,
  Sorry voor mijn late reactie.
  De schijfcontrole blijft doorlopen, zelfs de gehele nacht.

  Het stopt dus niet.
 • Welk OS heb je?
  Zelf heb ik nu Windows XP. Die kan ik in de gewone mode scannen en defragmenteren. Ook al neemt hij daar ruimschoots de tijd voor. Maar toen ik nog ME had, kon ik eigenlijk niet anders dan defragmenteren in de veilige mode. Oorzaak daarvan was voornamelijk de virusscanner:
  Elke defragmenteer-actie had activering van de virusscanner tot gevolg. Die deed dus gewoon wat hie moet doen. Dus bleef het systeem constant heen en weer huppelen tussen die twee zonder tot een goed einde te komen.
 • Dat zal dan wel de oorzaak zijn. Ik zal het eens proberen in de veilige modus binnenkort.
  Bedankt voor de hulp!
 • [quote:b6cbd8fa9e="brijde"]Dat zal dan wel de oorzaak zijn. Ik zal het eens proberen in de veilige modus binnenkort.
  Bedankt voor de hulp![/quote:b6cbd8fa9e]

  "Veilige modus" heeft het bijkomend voordeel, omdat er minder processen actief zijn, dat er meer (fysiek!) geheugen beschikbaar is voor het defragmentatieproces….. 't Loopt dus allemaal wat vlotter.
 • Nog een aardige tip:
  Maak alvorens die defragmentatie te starten die PC even "schoon". Verwijder *.tmp files, maak de Internetcache leeg en dergelijke. Dat maakt het geheel ook wat zinvoller en 't proces is wat eerder gereed…..

  Overigens, J. de Boer, ik heb naast een XP machien ook nog een ME exemplaar draaien. Defragmentatie vormt geen enkel probleem! Wel start "defrag" af en toe opnieuw, maar de oorzaak hiervan ligt bij NAV(2003 Pro). Als je daar problemen mee hebt, dan is het voldoende om de taak van "ccapp" even te beëindigen. Dat doet wonderen……!
 • Dat klopt Lion, maar dat vond ik destijds niet zo veilig omdat hij in de normale modus wel met het internet bleef verbonden. Gecombineerd met het wat vlotter verlopen koos ik toch maar voor veilige modus in plaats van tijdelijk de modem uit te schakelen, want in de veilige modus was de internetverbinding ook verbroken.
  Enfin, zelf heb ik dit probleem niet meer sinds ik XP heb. Het woord is nu aan TS.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.