Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Defragmentatie

Jimmy
9 antwoorden
 • Waarom moet ik als ik mijn harde schijf heb gedefragmenteerd een paar dagen later weer defragmenteren??
  Hij geeft aan dat het nodig is, terwijl ik het een paar dagen eerder heb gedaan , en niet veel heb gedaan met de pc.
  moet ik iets veranderen ofzo? zodat ie 't opslaat?
  Ik gebruik XP Professional. .thnx. :( :(
 • Het is niet nodig om steeds overnieuw te gaan defragmenteren als Windows blijft aangeven dat het nodig is om te defragmenteren. Als u de computer vaak gebruikt, dan is het aan te raden om eens in de drie maanden een keer te defragementeren. Gebruikt u de computer realatief weinig, dan een keer in het half jaar. Wat u ook kan doen is andere defragmentatie software gebruiken zoals Diskeeper (zie http://www.diskeeper.biz/)
 • Geeft ie na defragmentatie ook aan, dat er dingen niet gedefragmenteer konden worden? Je zou eens in safe mode kunnen defragmenteren, dan is er wat minder in gebruik.
 • Zonder "defrag" op te starten geeft Windows toch geen statusmelding??
 • Na de analyse die ik uitvoer, geeft ie aan dat het nodig is om te defragmenteren.
  Dit geeft ie ook aan als ik net 2 dagen ervoor alles opgeschoond heb met defragmentatie.
  Dit moet toch niet kunnen?
  En nee, ik krijg geen foutmeldingen of andere dingen.
 • Een analyse uitvoeren is de grootst mogelijke onzin die je kan bedenken en ik heb me al diverse keren afgevraagd waarom M$ deze mogelijkheid gemaakt heeft…….
  Ik heb er nog nooit gebruik van gemaakt. "Gewoon" frequent, b.v. 1x per week, even defraggen…..
 • Zodra een partitie voor meer dan 80% in gebruik is, kan fragmentatie soms snel gaan. Zoals Gerben al aangeeft kan je eens kijken of het beter gaat in veilige modus. Je kan ook ffies op sysinternals kijken voor pagedefrag, die kan uiteraard je pagefile defraggen, maar ook andere systeembestanden. En kijk eens of je de ruimte op je schijven kan verdelen zodat de vrije ruimte minimaal 20% op je partities is.
 • [quote:e7a7ffcbbb="lion"]Een analyse uitvoeren is de grootst mogelijke onzin die je kan bedenken en ik heb me al diverse keren afgevraagd waarom M$ deze mogelijkheid gemaakt heeft…….
  Ik heb er nog nooit gebruik van gemaakt. "Gewoon" frequent, b.v. 1x per week, even defraggen…..[/quote:e7a7ffcbbb]
  Omdat jij er geen gebruik van maakt, maakt het nog geen onzin…..Ieder zichzelf repsecterend defragmentatiepakket heeft een optie die analyze mogelijk maakt.
 • Leuk dat die optie er is, maar vlg. mij is dat meer bedoeld voor mensen met een hoop vrije tijd. De analyse (althans bij de standaard M$ defragger) duurt mij te lang…… Die tijd stop ik liever in een frequente standaard defragmentatie!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.