Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

i8042prt Meest hardnekkige probleem ooit, please help :(

Anoniem
Psykick
5 antwoorden
 • Geachte forumbezoekers,

  Ik heb nu al een hele tijd een steeds terugkerend probleem en ik word er ondertussen helemaal kierewiet van. Het gaat om het volgende probleem ;

  Mijn desktop loopt op willekeurige momenten ineens helemaal vast voor een aantal seconden, ik kan op dat moment helemaal niets meer doen, na een aantal seconden gaat hij gewoon weer door met waar hij mee bezig was alsof er niets is gebeurd. Zodra ik in event viewer kijk krijg ik de volgende mededeling

  i8042prt

  "The ring buffer that stores incoming mouse data has overflowed"

  (buffer size is configurable via the registry).

  Ik heb het een tijd naast me neer gelegd maar ik wil er nu echt vanaf.
  Ik heb in control panel de size vergroot maar dat mocht niet baten, in het register heb ik de Mouse Queue Size ook groter gemaakt en het kwam weer terug. Ik heb de PC gestript en heb een clean install gedaan en stuk voor stuk alles aangesloten en het kwam weer terug, ik heb de moederboard vervangen en het was er nog steeds, ik heb een dag lang memtest laten lopen en 0 errors.
  Ik heb erg veel in en aan mijn PC hangen en zelfs met een hele kale setup bleef hij hangen en hetzelfde probleem deed zich voor, ik heb de muis en de keyboard vervangen met USB versies en toch nog hetzelfde.
  Ik weet het gewoon echt niet meer.

  Er zijn nog een hoop dingen die ik heb geprobeerd maar door de tijd heen ben vergeten, zoals dingen in de bios en IRQ dingen, maar weet ik niet meer precies. In het hele proces heb ik vast iets over het hoofd gezien of gewoon iets niet goed begrepen.

  Er zijn een aantal hoeken waar het nog in kan zitten ;

  - De memory banks eventueel vervangen
  - Het register op een juiste manier bewerken
  - IRQ resources instellen
  - Mss is het de processor

  Op het net kan ik er gewoon geen resoluut antwoord op vinden, ze hebben het over entries in het register maar die entries heb ik niet bij die parameters, mss weet ik niet waar de entry voor mijn muis zit en zit ik dus bij de verkeerde parameters.

  Het is niet een fatale fout maar het is gewoon uiterst irritant en ik wil er echt vanarf. Het is een hele stabiele PC met erg goeie specs en ik onderhoud hem echt supernetjes, ik ben geen rotzooimaker of zo en ik weet in 9 van de 10 gevallen heel goed hoe een PC werkt, maar dit is echt een probleem die ik nog nooit heb gezien of gehoord heb van iemand.
  Voorheen aardig wat PC's in elkaar gezet en gerepareerd, maar je weet als het om je eigen PC gaat heb je altijd van dit soort ongein. PLEASE somebody help me, ik ben echt op :(

  Alvast bedankt voor elke reactie die gaat komen en ik zou haast een beloning willen uitloven voor degene die met de oplossing komt :wink:

  Met vriendelijke groet,

  Hasan Tasdemir
 • http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;106373
  En misschien heb je hier wat aan.
  klik
 • Dank je wel maar been there, heeft geen nut. :cry:
 • Nou hier een kleine update. Ik heb afgelopen weekend een geheugen van 512 mb eruit getrokken om te kijken wat er zou gebeuren. Ik heb voor de duidelijkheid 2 modules erin van 512mb. Nou het resultaat was dat ik de hele avond geen last meer had van freezes. De volgende dag heb ik ook flink zitten multitasken en geen enkele vorm van vastlopen. Ik was dus in de veronderstelling dat ik het probleem had gevonden, ik heb immers sinds hele lange tijd niet meer zo lang zonder problemen gewerkt. Maar je voelt hem al aankomen, gisteravond (zondag) was ik een potje aan het voetballen en het was weer raak, 3 potjes achter elkaar kreeg ik hetzelfde probleem, ik dacht dat ik gek werd. In ieder geval heeft het verwijderen van de module wel iets teweeggebracht, dus ik ga vandaag thuis die andere eruit halen en een hele nieuwe erin doen om uit te sluiten dat het aan het geheugen ligt. Ik heb ondertussen nog bij Event Viewer gekeken en kon geen error vinden over de freeze, dus dat geeft aan dat het muis probleem alleen maar was om het beestje een naam te geven door Windows en heeft het hoogstwaarschijnlijk niets met de muis of de buffer daarvan te maken. Er is ergens een probleem en Windows kan het gewoon niet plaatsen. Als er iemand nog suggesties of opmerkingen heeft hoor ik deze graag. Alvast bedankt!

  Groet,

  Hasan
 • deze al gehad (vernieuwen I8042prt.sys):

  http://www.dynamiclink.nl/htmfiles
  frames/info_sys/info_i/5.htm

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.