Vraag & Antwoord

OS Windows

driver probleem hdd

Anoniem
bokka
21 antwoorden
 • Ik ben al 2 weken bezig om mijn harde schijf weer aan de praat te krijgen. Ik heb namelijk op de een of andere manier iets gewijzigd ergens en nu pakt windows mijn harde schijf niet meer en kan ik er niks op of af halen. Op mijn werk doet mijn harde schijf het echter wel. Waar ligt dit probleem??? De driver van de hdd heb ik al opnieuw handmatig geinstalleerd, maar dit heeft het probleem niet verholpen. Wie weet de oplossing en kan mij helpen?
 • Graag wat meer info.

  Wat voor schijf? (PATA of SATA) mobo?, processor?
 • Een Lacie 160 gb p3 usb2.0 externe harde schijf

  [quote:dacc4dcb58="Prin0096"]Graag wat meer info.

  Wat voor schijf? (PATA of SATA) mobo?, processor?[/quote:dacc4dcb58]
 • Hij geeft de volgende fout weer:

  [i:6ddf83e95f]"Het USB apparaat wordt niet herkend
  Een van de op de computer aangesloten usb-apparaten werkt niet goed. Het is onbekend wel apparaat. Klik op dit bericht voor hulp bij het oplossen van dit probleem"[/i:6ddf83e95f]
 • eerst die pc maar weer eens aan de praat krijgen door op te starten met xp-cd erin en kiezen voor de reparatie-optie.
  en dan zou ik eerst toch maar even die extra geheugenlat eruit halen…

  en die voedingsopmerking van willempie is zo gek nog niet want ik neem aan dat die externe hd geen eigen voeding heeft. dat ´ie het dan op een andere pc wel doet hoeft niet te verwonderen als de voeding op jouw pc te wensen overlaat….
 • Misschien de USB driver en wat heb je precies gewijzigd?
 • ja dat weet ik dus niet. ik al systeemherstel uitgevoerd, maar dat helpt ook niet.
 • Je kunt ook nog proberen de schijf in een ander USB slot te steken.
  Of systeemherstel uitvoeren vanaf de laatst bekende datum, dat de schijf het nog wel deed.
 • Lacie harddisc??? nog nooit van gehoord
  HDL
 • waar slaat dat antwoord op? :x Lacie is een bekend merk voor externe harde schijven. Als je niets te melden hebt zeg dan niets.
  Ik zou de USB drivers van mn moederbord opnieuw installeren, opnieuw opstarten, de hdd inpluggen(dan moet hij als het goed is drivers vragen), zorgen dat hij nadrukkelijk die van cdrom pakt en NIET de standaard WinXP drivers (indien meegeleverd).
 • Ik heb gister al de usb poorten verwijderd(uit apparaatbeheer) en daarna geherstart, maar het probleem is nu zelfs erger geworden omdat mijn pc na 10 sec windows laat zien meteen weer restart :-? :( . Ik heb dus nu het probleem dat me pc niet meer normaal aan gaat en telkens restart zonder dat ik ook maar iets kan doen… Ik ben een totale noob op dit gebied, maar weet iemand de oplossing? Ik heb windows xp home sp2.

  Ik heb laatst een extra geheugenkaart in me pc gezet(512 mb kingston) en sindsdien heb ik alleen maar problemen…. Ligt het misgien hieraan?
 • eehmm… haal hem er eens uit. Slecht geheugen kan ontzettend veel en de meest onverklaarbare problemen veroorzaken.
 • [quote:193a81e378="Prin0096"][quote:193a81e378="HDl"]He tinus 89 friend
  Tja sorry dat ik die "laciehdd's" niet kon maar jij kon hem met je deskundige antwoord en kommentaar ook niet van zijn problemen af kunnen helpen toch?
  Ik ben blij dat ik al jaren maxtor gebruik heb ik nog nooit problemen mee gehad
  gr
  HDL[/quote:193a81e378]
  Martijn probeert het in ieder geval, dat kan ik van jou niet zeggen :cry:

  @Bokka. Werken je andere USB apparaten wel?[/quote:193a81e378]
  Nou die deden het wel, maar omdat mijn pc nu na 10 sec weer restart doet niets het meer :( Weet iemand een oplossing voor dit probleem misgien? want ik heb hier absoluut geen verstand van…
 • oke ik zal het vanavond eens proberen…morgen laat ik het even weten
 • [quote:c5fae1c5d6="bokka"]Ik ben al 2 weken bezig om mijn harde schijf weer aan de praat te krijgen. Ik heb namelijk op de een of andere manier iets gewijzigd ergens en nu pakt windows mijn harde schijf niet meer en kan ik er niks op of af halen. Op mijn werk doet mijn harde schijf het echter wel. Waar ligt dit probleem??? De driver van de hdd heb ik al opnieuw handmatig geinstalleerd, maar dit heeft het probleem niet verholpen. Wie weet de oplossing en kan mij helpen?[/quote:c5fae1c5d6] Deze gein heb ik ook eens aan de hand gehad met een trekstar externe HDisk. Wat bleek, de voeding van deze drive gaf spontaan te weinig spanning. Een andere voeding en het probleem was uit de wereld. Zomaar een idee, wie weet.
 • [quote:02b40ba672="Guillaumpie"][quote:02b40ba672="bokka"]Ik ben al 2 weken bezig om mijn harde schijf weer aan de praat te krijgen. Ik heb namelijk op de een of andere manier iets gewijzigd ergens en nu pakt windows mijn harde schijf niet meer en kan ik er niks op of af halen. Op mijn werk doet mijn harde schijf het echter wel. Waar ligt dit probleem??? De driver van de hdd heb ik al opnieuw handmatig geinstalleerd, maar dit heeft het probleem niet verholpen. Wie weet de oplossing en kan mij helpen?[/quote:02b40ba672] Deze gein heb ik ook eens aan de hand gehad met een trekstar externe HDisk. Wat bleek, de voeding van deze drive gaf spontaan te weinig spanning. Een andere voeding en het probleem was uit de wereld. Zomaar een idee, wie weet.[/quote:02b40ba672]

  Nou ik denk niet dat het daar aan kan liggen, want op mijn werk doet hij het namelijk wel, maar ik zal het eens proberen
 • He tinus 89 friend
  Tja sorry dat ik die "laciehdd's" niet kon maar jij kon hem met je deskundige antwoord en kommentaar ook niet van zijn problemen af kunnen helpen toch?
  Ik ben blij dat ik al jaren maxtor gebruik heb ik nog nooit problemen mee gehad
  gr
  HDL
 • [quote:fa6724d396="HDl"]He tinus 89 friend
  Tja sorry dat ik die "laciehdd's" niet kon maar jij kon hem met je deskundige antwoord en kommentaar ook niet van zijn problemen af kunnen helpen toch?
  Ik ben blij dat ik al jaren maxtor gebruik heb ik nog nooit problemen mee gehad
  gr
  HDL[/quote:fa6724d396]
  Martijn probeert het in ieder geval, dat kan ik van jou niet zeggen :cry:

  @Bokka. Werken je andere USB apparaten wel?
 • Een Lacie 160 gb heeft wel een eigen voeding. Het is nl. een 3,5 inch schijf. Die gaat het niet redden met de voeding uit de USB poort.

  Dit tip van willempie is zeker een goede en het proberen waard.
 • [quote:47a887aea3="Prin0096"]Een Lacie 160 gb heeft wel een eigen voeding. Het is nl. een 3,5 inch schijf. Die gaat het niet redden met de voeding uit de USB poort.

  Dit tip van willempie is zeker een goede en het proberen waard.[/quote:47a887aea3]
  ja jongens dat weet ik maar als hij het op me werk wel doet met dezelfde voeding, dan is dat tog niet het probleem? Daarnaast heb ik hierboven gemeld dat ik dat wel wil proberen, maar dat niet kan omdat mijn pc na 10 sec herstart…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.