Vraag & Antwoord

OS Windows

Taakbeheer

Anoniem
None
5 antwoorden
 • Hallo allen,
  Ik heb naar het er nu uitziet een probleem met mijn taakbeheer screen. Hoewel het nog steeds in het menu saat als ik in de taakbalk rechts klik wordt dit screen niet meer geopend. Ook opent het niet meer als ik "Ctrl+Alt+Del" intoets. Wie kan mij op weg helpen dit weer te corrigeren? Ik gebruik Win XP met service pack 2 geinstalleerd. (Al langere tijd geinstalleerd maar boven genoemd probleem bestaat pas enkele dagen)
  Een bijkomend probleem is dat ik twee verschillende P2P programma's (niet tegelijkertijd) had geinstalleerd (limewire en Shareaza) welke iedere keer weer opnieuw opstarten zonder enkele reden daartoe. Ik ben er niet zeker van of deze twee problemen met elkaar te maken hebben maar ze begonnen naar mijn geweten tegelijk.
  Zelf dacht ik aan een virus maar virus scanner detecteerd het niet. :( :cry:
 • KIjk allereerst eens in de opties van de 2 programmas om te zien of je ergens het automatisch opstarten kunt afvinken.

  Als dat niet wil kun je een progje als Autoruns: http://www.sysinternals.com/ProcessesAndThreadsUtilities.html installeren. Daar kun je automatisch opstartende programmas en services uitschakelen.
  Ik vind autoruns te prefereren boven het in Windows ingebakken MSConfig, omdat deze laatste vaak eindeloos bij het opstarten naar voren komt.

  Mocht e.e.a. niet werken, dan zou ik eens aan een virus gaan denken.

  Als Taakbeheer niet met Ctr/Alt/Del op te roepen is kun je hier: http://www.kellys-korner-xp.com/xp_tweaks.htm naar item 275 gaan, dit aanklikken en downloaden. Als je dit bestandje uitvoert zouden de juiste instellingen hersteld moeten worden.
 • KeesA
  Even voor de duidelijkheid, de programma's startten niet op terwijl windows aan het opstarten was maar gewoon weer na afsluiting van de progamma's. Ik heb ze inmiddels verweiderd om van het ongemak af te wezen maar de progamma's werkten goed tot een paar dagen geleden.

  Ik heb het poggie van de boven genoemde website gedraait maar dat geeft helaas ook geen uitkomst dus ik ben nog steeds op zoek naar oplossingen.
  In ieder geval bedankt voor de poging.

  Fred
 • Download [b:c70ca4d9d3].
  Unzip/pak het uit naar zijn eigen map op je C:\ (c:\BFU).
  Lees hier hoe je op de juiste wijze moet unzippen/uitpakken:
  http://home.planet.nl/~kleyn080/unzippenXPuitleg.html

  Start the Brute Force Uninstaller door te dubbelklikken op [b:c70ca4d9d3]BFU.exe[/b:c70ca4d9d3]

  Naast 'scriptfile to execute'-venster zal je een klein icoontje zien: [img:c70ca4d9d3]http://users.telenet.be/bluepatchy/miekiemoes/images/bfuicon.JPG[/img:c70ca4d9d3]
  Klik op dat icoontje en een nieuw venster zal openen.
  Bovenaan zie je staan: 'Please enter the full URL to the sript you want to execute'
  In het venster kopieer en plak je volgende url:

  [b:c70ca4d9d3]http://metallica.geekstogo.com/alcanshorty.bfu[/b:c70ca4d9d3]

  Klik OK
  Daarna klik je [b:c70ca4d9d3]execute[/b:c70ca4d9d3] in Brute Force Uninstaller.

  Wacht tot je de boodschap [b:c70ca4d9d3]complete script execution[/b:c70ca4d9d3] te zien krijgt en klik daarna op [b:c70ca4d9d3]OK[/b:c70ca4d9d3].
  Klik [b:c70ca4d9d3]exit[/b:c70ca4d9d3] om het programma te beeïndigen.

  Herstart opnieuw je computer.

  Post in je volgende reply een verse [b:c70ca4d9d3]HijackThis log[/b:c70ca4d9d3]
 • Het probleem is opgelost en inderdaat beide problemen waren gerelateerd. Het was gewoon een hardnekkig virus dat op de een of andere manier mijn pc binnen was geslopen. Dit topic kan nu gesloten worden.

  Dank aan iedereen die een mogelijke oplossing hebben voortgebracht of hierover hebben nagedacht. :P

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.