Vraag & Antwoord

OS Windows

Bootable CD om in DOS te geraken

Anoniem
wanderer
8 antwoorden
 • Hey,
  Even geleden dat ik hier nog geweest ben, maar ik heb een probleempje:
  Ik heb op mijn laptop een dualboot met Linux, maar er is iets fout gelopen: Bij het partitioneren van HD (PowerQuest Partition Magic) is het blijbaar gebeurd dat mijn windows boot partitie (Windows XP SP2) als Hidden NTFS partitie ingesteld is. Hierdoor krijg ik een onherstelbare fout tijdens het opstarten: autochk program nog found - skipping AUTOCHK, dan een blauw scherm. Na veel opzoekingswerk heb ik dus de oorzaak gevonden: die hidden NTFS partitie, ook de oplossing heb ik gevonden: start met een MS-DOS diskette en draai het programma PTEDIT en verander het type partitie van 0x17 naar 0x07. Bij vele heeft het gewerkt… Maaaaarrrrr ik heb een laptop zonder diskettespeler. En ja, het eerste dat dan natuurlijk ook bij mij opkomt is de cd van windows erin te steken en ptedit te draaien in de Recovery Console, maar ik zit hier met mijn laptop op kot en mijn windows cd (LEGAAL) ligt thuis (50 kilometer verder, heb alleen fiets om die afstand te doen). Ik heb zo snel mogelijk mijn Windows weer nodig voor mijn mails… mijn vraag is dus: bestaat er een manier om die MS-DOS diskettes op een CD te zetten (met Linux!) en dan daarmee te booten?

  Groetjes
  Hansje
 • Op een normale bootdiskette staat het programma PTEDIT niet. Dit staat o.a. wel op een bootdisk van Partition Magic. Dit programma kun je beslist niet draaien in Recovery Console.
 • Hier kun je PTEDIT gratis ophalen.
  ftp://ftp.symantec.com/public/english_us_canada/tools/pq/utilities/ptedit.zip

  Hier haal je een z.g.n. "imagefile" van een Win98SE opstartdiskette op.

  http://1gighost.net/fishnet/win98sc.zip

  Maak een bootable CD en verwijs voor het bootable maken naar de "WIN98SEC.IMG" file,sleep PTEDIT erbij en branden die hap.

  Geen idee hoe/of dat in Linux kan.

  Greetz
 • Als ik het dus goed begrepen heb kan ik dus zonder veel problemen die 98 diskette op een cd branden? Ik ga het meteen proberen, ik laat weten of het werkte.

  Groetjes en alvast bedankt
  Hansje
 • Ik vraag mij af of je het begrepen hebt.De bedoeling is om via b.v. het Nero brandprogramma (of vergelijkbaar)een bootable CD te maken.Kies voor nieuwe compilatie > CD-Rom > opstartbaar enz.
 • Ik wordt stilaan hopeloos… Ik weet nu wat het probleem is, ik weet wat de opmlossing is maar ik kan de oplossing tot hiertoe nog niet uitvoeren. Ik heb ondertussen geprobeerd met een opstartcd van Partion Logic, lijkt mij een zeer goed programma, ik kon inderdaad mijn windows partitie zien als hidden NTFS en dan klik ik op Unhide en dan op Write changes maar dan geeft die een fatale fout… En ik heb tot hiertoe nog niemand gevonden die voor mij een bootable cd kan maken, want in linux slaag ik er niet in. Kan iemand het voor mij even doen en ergens hosten? ik zal je eeuwig dankaar zijn :-? :)

  Groetjes
  Hansje
 • Geef je e-mail adres via PB als je wilt,dan stuur ik je de iso-file toe.
  File is bijna 2MB.

  Greetz
 • Na de mail van wanderer was het kinderspel, de opstartbare iso branden (eindelijk een die werkte) opstarten ptedit draaien de 17 in een 7 veranderen en alles draait weer.

  Bedankt iedereen en dan vooral wanderer.

  Groetjes
  Hansje

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.