Vraag & Antwoord

OS Windows

Harde schijf totaal leegmaken, en systeem controleren, windo

Anoniem
derkdejong
2 antwoorden
 • ik heb vandaag mijn computer opnieuw geformatteerd en geinstalleerd, omdat hij een beetje ging zeuren, maar nu doet ie ook nog vrij moeilijk tijdens en na de nieuwe installatie, en ik heb een vermoeden dat er ouwe troep op de schijven zit of dat er dingen stuk zijn… dus ik vraag me of het zin heeft om mijn schijven met een programmaatje totaal leeg te maken tot er niks meer opstaat. Worden de schijven hier sneller van als normaal formatteren via een windows xp cd?

  Ik zit aan programma's te denken als:
  http://www.whitecanyon.com/wipedrive-erase-hard-drive.php
  of http://dban.sourceforge.net.iso

  op die site van wipedrive zeggen ze dat je computer weer zo goed als nieuw wordt, maar ik vraag me af hoeveel je hier van merkt?
  en zijn er nog andere goede programmaatjes hiervoor?

  2de vraag, Ik wil graag dus checken of alles nog wel heel is, ik heb nog memtest hier op een boot cdtje, die zal ik gaan draaien voor het geheugen te testen, en ik wil ook graag de harde schijven testen. klopt het dat dit goed kan met het programmaatje easyrecovery professional?
  en na het geheugen getest te hebben en de harde schijven, wat kan ik dan nog meer testen??

  en hierna hoop ik weer een systeem als nieuw te hebben…
 • Ik neem aan dat je XP geinstalleerd hebt? Als je de installatie start kun je het beste de partitie verwijderen om deze daarna opnieuw aan te maken. Zo ben je er zeker van dat er op C niets achter blijft van je vorige XP installatie.

  Voor het testen van je hardeschijf kun je het beste het tooltje gebruiken wat de fabrikant van je schijf daarvoor heeft uitgegevn.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.