Vraag & Antwoord

OS Windows

printers weg na wijzigen stationsletter CDROM

Anoniem
compugirl
3 antwoorden
 • Ik heb geprobeerd via schijfbeheer mijn CDROM-stationsletter te wijzigen van E in een andere letter. De letter E heb ik namelijk nodig voor externe harde schijf, waarop websitebestanden staan en de paden hierin zijn naar E gewijzigd (dit moest doordat provier nieuwe server had en website hierdoor hergeprogrammeerd diende te worden.) Als ik de harde schijf dan op E heb staan dan kan ik de website locaal via AnalogX bekijken voordat ik hem upload.

  Het gevolg van het wijzigen van de CDROM-stationsletter was dat hierna de printers verdwenen waren en ook mijn scanner niet meer werkt.
  Het lukt dan ook niet meer om printer/scannerdriver opnieuw te installeren. Zelfs niet na het verwijderen van oude driver. Alleen via systeemherstel kon ik nog weer terug naar oude situatie.

  Hoe krijg ik zonder problemen CDROM op andere letter. Weet iemand raad?
 • Het wijzigen van uw stationsletter heeft géén invloed op uw printers, tenzij je de printer gedeeld hebt om op netwerk te printen met meerdere computers en als naam die bepaalde stationsletter gegeven hebt.
  Zoniet heb je iets anders fout gedaan.
 • De printer aangesloten op een andere computer met Windows 98SE, is inderdaad gedeeld om op het netwerk te printen. Op mijn eigen computer draait XP-home edition.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.