Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

verschillende gebruikers toch (bijna) alles hetzelfde???

Anoniem
20010196dacier
8 antwoorden
 • beste lezer,

  ik gebruik zowel windows xp home als pro. beide met servicepack2
  als ik meerdere gebruikers aanmaak op de pc(geldt voor beide OSen) dan kan de andere gebruiker toch mijn programma's gebruiken en andersom. als ik iets uit mijn startmenu verwijder dan wordt dat ook bij de andere verwijdert…..zeer irritant!

  hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn gebruikersaccount ook echt gescheiden is van alle andere??

  bvd!

  alain
 • [quote:7461affa37]ik gebruik zowel windows xp home als pro. beide met servicepack2 [/quote:7461affa37]

  Op dezelfde Computer/Harde schijf ??
 • ja dan heb ik het inderdaad over dezelfde computer op dezelfde harde schijf (ik gaf alleen aan dat ik 2x XP had, omdat ik op beide pc's hetzelfde probleem heb)

  alain
 • Dit kan komen omdat sommige programma's standaard voor alle gebruikers installeren. Als jij administrator bent en je haal een item weg dan verwijder je dit uit het profiel van alle gebruikers.
  Wat je zou kunnen doen is via
  c:\documents and settings\all users\startmenu een kijken wat daar in staat. als je dan de nodige snelkoppelingen verplaatst naar je eige profiel dan ben je al een heel eind.
  MAAR
  iedere gebruiker kan in principe bladeren naar c:\program files en dan op deze manier een programma opstarten. Dit kan je vlgs mij niet voorkomen.

  Jan Willem
 • maar is er geen instelling in windows die dit kan veranderen?? ik heb eerst windows2000 gehad en daar was alles mooi apart, kan dat niet in XP??
 • Nee dit ligt aan de installatie programma's die dit doen. Als een programma (installer) netjes is geschreven, dan wordt de keus gegeven installeren voor alle gebruikers of alleen voor de ingelogde gebruiker.

  Jan Willem
 • Dit kan komen omdat sommige programma's
  MAAR
  iedere gebruiker kan in principe bladeren naar c:\program files en dan op deze manier een programma opstarten. Dit kan je vlgs mij niet voorkomen.
  quote]

  Je kunt aan de .exe's toch ook rechten toekennen, zodat alleen bepaalde gebruikers (of groepen gebruikers) ze kunnen starten?
 • Er zijn wel admintools waarmee je heel ver kan gaan in het beheren/beheersen van rechten van andere gebruikers. Deze bijvoorbeeld:http://www.sentrypc.com. Er zullen ook vast freeware tools te vinden zijn die dit soort klusjes klaren.

  Gegroet! Wilhelm

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.