Vraag & Antwoord

OS Windows

Computer niet meer aan

Anoniem
TStyle
19 antwoorden
 • Beste Mensen,

  Ik wou vanmorgen mij laptop aanzetten toen ik me verbaasde over het bericht of ik windows normaal wou starten of op veilige modus.
  Normaal deed ik dus maar.
  Toen hij aan het laden was, kwam er een blauw scherm die direct weer wegging zodat ik geen tijd had om het te lezen.
  Mijn pc had zichzelf automatisch opnieuw opgestart.
  En weer hetzelfde dus dit keer deed ik maar veilige modes.
  En er kwam weer een blauw scherm die ook alweer direct wegging.
  En ja, weer start hij zichzelf opnieuw op.
  Wat moet ik doen? :cry:

  Groetjes,
  Timo
 • Als je de pc/laptop ook niet meer in veilige modus kan opstarten is er wat mis. Dit kan veroorzaakt worden door heel veel oorzaken (ontbrekende bestanden in windows / slechte drivers / kapotte bestanden of hardware)

  Heb je iets veranderd aan je laptop toen hij het nog wel deed? (je hebt 'm bijvoorbeeld eens flink opgeruimd ofzo? / laten vallen etc)
 • Ik had hetzelfde, kwam door een usb gamepad…

  ik zou zeggen haal alle usb apparatuur er eens uit en kijk wat er gebeurt…
 • ik had hem niet laten vallen, wel had ik tijdens de instalatie van Maple de instalatie stop gezet. Ik denk dat dat er wel mee te maken heeft.
 • usb eruit halen helpt ook niet
 • kunt u a.u.b. z.s.m. helpen, ik moet het echt snel hebben vanwege mijn baan / websitebeheer.
 • wat je zou kunnen doen, is (ga ervan uit dat je onder windows XP werkt) tijdens het opstarten, heel vaak op F8 drukken tot je weer een keuzescherm krijgt, waar je het automatisch herstarten na een fout kan uitschakelen. Dan kan je zien wat voor foutmelding hij mee komt. Die foutmelding moet je even mee googlen of hier noemen.

  Als dat niet wil, waarschijnlijk heb je bij de laptop OF een windows XP-cd gekregen OF een resquedisk. Bij het eerste geval:\

  doe systeemherstel vanaf de cd.

  in het 2e geval:

  verdiep je eens heel goed in de bijgeleverde boekjes, of ook wel RTFM(read the fucking manual)
 • eeen blue screen of death geeft vaak aan dat je windows wel héél erg f*cked up is. Ik zie als enige optie met de windows-cd of de resque-cd windows te herstellen. Met de windows cd, moet je die er gewoon indoen, en opstarten vanaf de cd, bij het blauwe scherm, staan er onderin steeds een aantal dingen, een van die is 'Automatisch Systeemherstel uitvoeren', hier staat bij dat je (volgensmij) op F2 moet drukken. Druk daar dan ook op, en gewoon even wachten, verder heb ik systeemherstel nog nooit gedaan, dus daar kan ik je niet verder mee helpen. (resquecd ken ik niet)
 • ik zal het vanmiddag allemaal proberen, maar als je de hersteldiskette derin doet…. gaan dan niet alle bestanden weg??
 • als ik nou de diskette erin doet, vraagt hij herstellen of herinstaleren… doe ik herstellen kan hij iets niet vinden, en bij herinstallen gaat alles weg :(
 • ff bumpen… heb het egt snel nodig :(
 • Kun je niet met bv. Knoppix CD je documenten niet naar een USB-stick schrijven en daarna je Windows opnieuw installeren?
 • that's what I would try indeed….
 • Wat is Knoppix CD?
  En ik denk niet dat ong. 50 Gb op een Usb stick kan
 • Aangezien je laptop en de daarop aanwezige bestanden/programma's zo uiterst belangrijk zijn, heb je er uiteraard een backup van. De boel dus leegtrekken en een nieuwe installatie doen, ben je met 1-2 uurtjes weer up-and-running.
 • ergens een externe (usb of firewire) harddisk regelen, en dan idd via knoppix of vergelijkbare os de boel daarheen gooien
 • [quote:0019c8075c]Aangezien je laptop en de daarop aanwezige bestanden/programma's zo uiterst belangrijk zijn, heb je er uiteraard een backup van. De boel dus leegtrekken en een nieuwe installatie doen, ben je met 1-2 uurtjes weer up-and-running.[/quote:0019c8075c]

  Aangezien ik weer zo stom ben geweest het niet te doen… heb ik het niet (domste actie die ik kon verzinnen om het niet te doen :cry: )

  En wat is knoppix nou?
 • Knoppix is een linux-variant die bootable is vanaf cd. Je kan daarmee dus opstarten en de bestanden benaderen op je HDD. Deze kan je dan kopieren naar bijv. een esterne schijf, of een tijdelijke interne schijf, je huidige schijf leegmaken en opnieuw windows installeren.
 • Heb je echt 50 gb aan data?
  Ik bedoel nl. je eigen spullen op een memory stick zetten, want spullen die je op CD hebt (zoals programma's) kun je wel weer opnieuw installeren.

  Heb je inderdaad zoveel data, dan zou ik voor de externe harddisk gaan.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord